Strămoșii noștri de acum peste un milion de ani construiau săgeți dintr-un material la care nu te-ai aștepta

Strămoșii noștri de acum peste un milion de ani construiau săgeți dintr-un material la care nu te-ai aștepta

O descoperire rară, făcută în Etiopia, arată că oamenii preistorici își creau săgeți dintr-un material cu totul neobișnuit: oase de hipopotam.

Într-un sit arheologic din Konso, în sud-vestul Etiopiei, a fost găsită o săgeată lungă de 13 centimetri, realizată din os, despre care oamenii de știință aveau să descopere mai târziu că era de hipopotam, arată IFL Science.

Analiza rocii în care s-a păstrat a arătat că săgeata fusese realizată în urmă cu 1,4 milioane de ani, adică cu multă vreme înainte ca Homo sapiens să intre în scenă.

ADVERTISING

Se crede că autorul acestei arme a fost Homo erectus, specie cu cea mai longevivă viață dintre rudele omului. Specia, apărut în urmă cu 2 milioane de ani, a dispărut abia acum 250.000 de ani.

Nu e prima descoperire care arată că Homo erectus știa să-și facă unelte și chiar era în stare să creeze săgeți sofisticate din piatră, după cum arată un raport publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

De ce a ales să-și creeze săgeți din așa un material nimeni nu știe, dar se crede că hipopotamul era purtătorul unor simboluri doar de Homo erectus știute.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Descoperirea e o dovadă în plus a inteligenței și creativității acestei specii. Despre Homo erectus se știe că este primul hominid biped, primul care a migrat din Africa, primul care a ajuns să controleze focul și, probabil, primul în stare să creeze artă.

Citește și Rămășițele unui palat aztec au fost găsite sub o clădire importantă din capitala Mexicului. Iată ce face descoperirea absolut incredibilă (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇