Rămășițele unui palat aztec au fost găsite sub o clădire importantă din capitala Mexicului. Iată ce face descoperirea absolut incredibilă (Video)

Rămășițele unui palat aztec au fost găsite sub o clădire importantă din capitala Mexicului. Iată ce face descoperirea absolut incredibilă (Video)

Rămăsițele unui palat aztec au fost descoperite sub o clădire emblematică din centrul Mexico City.

În timpul lucrărilor de renovare la impozanta clădire Nacional Monte de Piedad, din apropierea Pieței Zócalo, muncitorii au descoperit plăci din bazalt pe podea, informează BBC.

S-a dovedit că podele erau parte din palatul lui Axayácatl, un legendar lider aztec care a condus imperiul între 1469 și 1481 și tată al lui Montezuma, ultimul conducător aztec independent, conform Institutului Național de Antropologie și Istorie din Mexic (INAH).

ADVERTISING

Excavațiile au scos la iveală și o reședință care a fost folosită, după căderea Imperiului Aztec, de conchistadorul spaniol Hernán Cortés. Arheologii spun că este probabil ca ea să fi fost construită cu materiale luate chiar din palatul lui Axayácatl, pe care conchistadorii l-au distrus.

"Sub podeaua casei lui Cortés, la peste trei metri adâncime, au fost găsite rămășițele unor alte plăci de podea din bazalt, datând anterior sosirii spaniolilor", a anunțat INAH.

"Având în vedere caracteristicile lor, specialiștii au dedus că făceau parte din palatul lui Axayácatl, probabil dintr-o zonă de curte", a mai transmis INAH.

ADVERTISING

Citește și Probabil cea mai veche așezare vikingă cunoscută, descoperită în Islanda


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇