Vești bune: Privim cu speranță spre 1 iunie și-i mulțumim donatorului anonim de la maternitatea Botoșani

Vești bune: Privim cu speranță spre 1 iunie și-i mulțumim donatorului anonim de la maternitatea Botoșani
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un moment de mulțumire pentru tot ceea ce se întâmplă bun în jurul tău te poate ajuta să treci mai ușor peste clipele în care ești greu încercat.

Astăzi îți vorbim despre speranțe de relaxare chiar de la 1 iunie, despre vacanțe la turci fără test PCR, dar și despre gestul unui om care și-a dorit să rămână anonim, dar care a dat speranță la viață nou-născuților prematuri dintr-o maternitate din Moldova.

Liber la vacanțe în Turcia, chiar și fără teste

Turcia ia în calcul serios să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie, a declarat Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti.

Măsurile de restricție se vor relaxa de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că, de la 1 iunie, măsurile restrictive antipandemie se vor relaxa pentru toți românii, indiferent de zona în care se află și de rata de vaccinare.

Dar ”trebuie să ținem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală. Dacă ajungem la 5 milioane vaccinate, adică peste 30% dintre persoanele care ar trebui să se vaccineze vaccinate. Este un prim pas important. La 1 august urmează al doilea pas de la care vorbim de o relaxare totală”, a mai afirmat prim-ministrul.

ADVERTISING

Un donator anonim oferă un incubator de 10.000 de euro unei maternități din Botoșani

Un donator anonim ajută la dotarea maternității Spitalului Județean de Urgență Mavromati din județul Botoșani cu un incubator performant, în valoare de 10.000 de euro.

„Unul din 10 copii se naște prematur. Mulți dintre acești nou-născuți sunt așa mici, încât nu respiră la naștere. Uneori prima respirație este dată de aparatul de ventilație, prima bătaie a inimii este dată de metodele de reanimare și apoi ajung în terapie intensiva neonatală. O secție de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură”, a explicat medicul Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

ADVERTISING

Donația este făcută prin intermediul Organizației Salvați Copiii.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇