Zeci de mii de butoaie cu sute de tone de insecticid toxic au fost descoperite pe fundul Pacificului

Zeci de mii de butoaie cu sute de tone de insecticid toxic au fost descoperite pe fundul Pacificului

Peste 27.000 de butoaie în care sunt sute de tone de DDT toxic au fost descoperite pe fundul Pacificului.

Cercetătorii de la Institutul de Oceanografie Scripps din cadrul Universității San Diego au folosit drone subacvatice echipate cu sonare pentru a scana peste 145 de kilometri pătrați între Insula Catalina și zona de coasta a Los Angeles-ului.

Imaginile au dezvăluit 27.345 de butoaie care conțin insecticid, la mai puțin de 900 de metri sub apă, potrivit New York Post.

Documente din arhive arată că aici era ”groapa de gunoi” folosită de companiile din zonă până în anul 1972, când a intrat în vigoare legislația care interzicea acest lucru.

ADVERTISING

”A fost o surpriză pentru toată lumea”, a declarat Eric Terrill, șeful misiunii de cercetare, care a adăugat că vor fi făcute acum mai multe teste pentru a vedea dacă apele și viețuitoarele au fost contaminate cu DDT.

În 2015, cercetători de la Institutul Scripps au anunțat pentru prima dată că niveluri ridicate de DDT și alte chimicale au fost găsite în stratul de grăsime al delfinilor care au decedat în zonă.

Scientists: Up To 25,000 Barrels At DDT Dump Site In Pacific

DDT (diclor-difenil-tricloretan) este un insecticid care a fost folosit din anii 1940, fiind considerat mai multe decenii cel mai eficient în combaterea dăunătorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Era și ieftin și se considera și că prezintă un risc minim asupra omului și a mamiferelor. S-a descoperit apoi că lucrurile nu stau chiar așa, iar compușii rezultați din descompunerea sa cauzează tulburări endocrine și au și efect cancerigen.

În plus, rămânea mult timp în sol și se acumula în alimente și în corpul uman. Astfel, în anii 1970, a fost interzis în țările industrializate, iar din 2004 a fost interzisă folosirea sa în agricultură la nivel global.

Citește și alte știri despre poluarea oceanelor:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇