Activista pentru mediu Greta Thunberg şi-a actualizat biografia de pe contul său de Twitter folosind sintagma ”iubitoare de animale”.
Este un răspuns ironic la comentariilor făcute de premierul britanic Boris Johnson cu prilejul unui summit global dedicat climei, informează DPA.
Boris Johnson, cunoscut pentru declaraţiile sale spumoase, le-a spus liderilor mondiali participanţi la o videoconferinţă că acţiunile care vizează combaterea schimbărilor climatice nu se referă la ''iubirea faţă de animale'', ci la ''dezvoltare şi locuri de muncă''.
Greta Thunberg a publicat joi pe contul ei de Twitter o înregistrate video în care face comentarii critice la adresa angajamentelor luate de politicieni la summitul găzduit de Statele Unite: ''Discrepanţa dintre ceea ce facem şi ceea ce trebuie făcut se adânceşte cu fiecare minut... Haideţi să spunem răspicat că sunt numai scorneli''.
Nu e la primul mesaj de acest fel
Nu este pentru prima dată când tânăra suedeză în vârstă de 18 ani, militantă pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, şi-a folosit contul de Twitter pentru a sancţiona declaraţii ale unor politicieni importanţi.
Thunberg a scris un mesaj adresat lui Donald Trump în ultima zi a acestuia la Casa Albă în calitate de preşedinte al Statelor Unite.
''Pare un bătrân foarte fericit care priveşte cu nerăbdare spre un viitor strălucitor şi minunat. O imagine frumoasă!'', a scris adolescenta pe Twitter, publicând o fotografie care îl înfăţişa pe Trump îmbarcându-se la bordul elicopterului Marine One pe peluza din faţa Casei Albe.
Mesajul lui Thunberg a parafrazat un text publicat pe Twitter de Donald Trump în 2019, după ce tânăra activistă susţinuse un discurs înflăcărat la un summit ONU pe tema schimbărilor climatice.
''Pare o tânără foarte fericită privind cu nerăbdare către un viitor strălucit şi minunat. O imagine frumoasă!'', a scris Donald Trump la vremea respectivă.
Biden și-a asumat, în cadrul summit-ului virtual dedicat luptei împotriva încălzirii globale, ca SUA să reducă emisiile gazelor cu efect de seră cu 52% până în 2030.
Miercuri, membrii Parlamentului European au ajuns la un acord provizoriu cu statele membre privind forma finală a Legii europene a climei. Astfel, UE îşi va asuma să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030.