PSD se grăbește cu moțiunea împotriva lui Voiculescu, ”să aibă Cîțu motiv de remaniere”. Parlamentarii AUR n-au mai avut răbdare și i-au cerut în stradă demisia

PSD se grăbește cu moțiunea împotriva lui Voiculescu, ”să aibă Cîțu motiv de remaniere”. Parlamentarii AUR n-au mai avut răbdare și i-au cerut în stradă demisia

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD intitulată „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece” să fie dezbătută lunea viitoare şi supusă la vot miercuri.

Liderii social-democrați spun că se grăbesc pentru ca astfel premierul Florin Cîțu să aibă argumente solide să-l remanieze pe Voiculescu.

Însă parlamentarii AUR nu au mai avut răbdare să își exercite pârghiile instituționale și au organizat în această seară un protest în fața Ministerului Sănătății, pentru a forța demisia.

O nouă ceartă în Parlament

Stabilirea calendarului moțiunii simple a fost un nou prilej de ceartă între partidele de la putere și opoziție. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a acuzat că a fost încălcat Regulamentul Camerei cu privire la dezbaterea şi votului moţiunii, termenul regulamentar fiind de 6 zile şi nu 9 zile, aşa cum a fost decis.

ADVERTISING

El susține că acesta este jocul făcut de liderul Camerei, Ludovic Orban, pentru a-l umili pe Florin Cîțu.

„Practic PNL cedează iniţiativa la guvernare şi nu are puterea să se opună şantajului pe care USR-PLUS şi Dacian Cioloş îl fac asupra Guvernului. În acelaşi timp, Ludovic Orban face un joc dublu, un joc cinic în care îl lasă în offside pe Florin Cîţu în continuare. (...) Îl umileşte pe Florin Cîţu în continuare.

Arată lipsa de decizie şi de putere politică a premierului, lipsa de anvergură politică, lipsa de bărbăţie politică. Tot acest joc cinic şi mizerabil se întâmplă pe fondul unor tragedii care se întâmplă în România, iar acest joc politicianist între Orban, Barrna, Cioloş şi cine o mai fi se întâmplă pe spatele românilor care mor, aţi văzut chiar ieri s-a întâmplat o nouă tragedie în România”, a completat Simonis. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rafila spune că, indirect, Voiculescu e vinovat pentru tragedia de la Babeș

Pe subiect a făcut declarații și deputatul PSD Alexandru Rafila.

„Sfidează logica o astfel de abordare şi cred că mai ales partidul din care provine putea să găsească o soluţie rezonabilă. Noi ne grăbim cu această moţiune pentru ca să îi dăm ocazia domnului prim-ministru să aibă un argument foarte solid în a solicita partenerilor de coaliţie remanierea domnului ministru Voiculescu", a a spus Alexandru Rafila marţi la Parlament. 

Acesta a acuzat că sistemul de sănătate e suprasolicitat din cauza lipsii de acţiune a Ministerului Sănătăţii şi indirect acest lucru a dus la accidentul de la Victor Babeş.

ADVERTISING

AUR a făcut un nou protest: Suntem cât se poate de civilizaţi

Între timp, cei de la AUR au organizat un nou protest. De data aceasta nu au mai mobilizat mulțimea, ci doar parlamentarii formațiunii s-au dus în fața Ministerului.

„I-am adus domnului ministru hârtie şi pix, poate nu avea ca să îşi dea demisia”, a afirmat liderul deputaţilor AUR George Simion.

El a precizat că de data aceasta se păstrează distanțarea, se poartă mască și e respectat numărul maxim de participanți permis la proteste: ”Nu zădărnicim nimic. (...) Folosim toate pârghiile stradale şi parlamentare. Suntem cât se poate de civilizaţi”.

În schimb, a continuat acuzațiile la adresa lui Raed Arafat.

„Sistemul de urgenţă al domnului Arafat omoară românii zi de zi. Cerem domnului Arafat să lase spitalele aşa cum sunt, de ortopedie, de alte specialităţi. Unde sunt banii de izolete? Am cerut de la jandarmi să ne spună dacă avem cu cine discutat. Aşteptăm să ni se comunice.

Am făcut plângere penală pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. Spitalul Foişor trebuia lăsat să vindece românii. 200 de locuri de bolnavi non-COVID sacrificate pentru 20 de locuri la ATI pentru bolnavi COVID”, a mai spus George Simion. 

AUR a iniţiat luni demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie, acţiune comandată de Raed Arafat şi avizată formal de ministrul Sănătăţii.

Citește mai multe despre situațiile de la spitalele Foișor și Victor Babeș:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇