Bode dă detalii despre ce e permis în noaptea de Înviere și mărturisește că a vorbit de multe ori cu Patriarhul Daniel de când e la Interne

Bode dă detalii despre ce e permis în noaptea de Înviere  și mărturisește că a vorbit de multe ori cu Patriarhul Daniel de când e la Interne

Deși este permisă deplasarea la slujba religioasă în noaptea de Înviere, este obligatoriu să fie respectate regulile de protecţie sanitară, să existe distanţare şi să fie purtată masca, spune ministrul de Interne Lucian Bode.

“Ultima reglementare spune că în noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioşilor la slujbele religioase în intervalul orar 20:00 – 05:00. Nu mai există acele restricţii până la ora 20 şi până la ora 22, nu mai există restricţia agreată cu reprezentanţii Bisericii prin care la ora 2 era obligatoriu să se încheie acest eveniment religios”, a afirmat Lucian Bode, duminică dimineața, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

ADVERTISING

El a precizat că în timpul slujbelor religioase din Noaptea de Înviere trebuie respectate regulile de protecţie sanitară. 

“Este obligatoriu ca în timpul slujbelor, atât în Biserică, cât şi în afara Bisericii, să se respecte toate regulile de protecţie sanitară, distanţare, portul măştii, suntem foarte atenţi la modul în care se vor distribui Sfintele Paşte, ştiţi că se sfinţesc bucatele şi vom fi foarte, foarte atenţi la toate aceste aspecte”, a explicat Bode.

Ministrul de Interne a dat asigurări că, indiferent de numărul credincioşilor, vor fi suficiente efective de poliţie şi de jandarmi pentru ca deplasarea acestora să se facă în siguranţă.

ADVERTISING

“Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise, practic unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a declarat Lucian Bode.

Patriarhul Daniel vede lucrurile în realitatea lor

Lucian Bode a vorbit și despre relația cu Patriarhul Daniela de când este ministru de Interne.

“Am discutat de foarte multe ori de când sunt ministru al Afacerilor Interne cu Preafericitul Părinte Daniel despre toate aspectele care ţin de buna colaborare a statului cu Biserica Ortodoxă Română şi mă bucur că în urma acestui dialog, iată, reuşim să ajungem împreună la un consens care să ducă la normalitate.

ADVERTISING

Părintele Patriarh Daniel este omul care vede lucrurile în realitatea lor, niciodată nu am simţit în solicitările Preafericitului Părinte exagerări şi de fiecare dată când am avut ocazia să vorbesc telefonic sau când ne-am întâlnit am avut acest sentiment de apreciere şi de mulţumire pentru modul în care gestionează în acest moment dificil şi pentru Biserica Ortodoxă, tot ceea ce ţine de componeta Bisericii Ortodoxe şi nu numai”, a spus Lucian Bode. 

Ministrul mai crede că toate mesajele date de către Biserică pentru respectarea regulilor sanitare pentru imunizare fac un serviciu statului. 

“Toate mesajele pe care Biserica le dă pentru respectarea regulilor pentru imunizare, prin exemplul personal, am văzut declaraţia purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe şi nu numai, la fel au procedat şi reprezentanţii Bisericii Catolice, fac un mare serviciu statului şi pentru acest lucru le mulţumesc”, a conchis Lucian Bode.

Mai multe detalii despre regulile care trebuie respectate de Paște


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇