Autoritățile au decis să relaxeze măsurile de Paști și 1 Mai, inclusiv să deschidă stațiunile de pe litoral. Aceasta este o veste bună, dar trebuie primită cu multă conștiinciozitate de fiecare dintre noi, ca să ne bucurăm până la capăt.
Dar avem vești bune și din alte direcții: România urmează să găzduiască o competiție internațională dedicată sustenabilității, iar părinții de copii cu autism au o platformă online integrată care îi ajută în procesul terapeutic.
Relaxare de Paști
Guvernul a anunțat cum vor arăta sărbătorile pascale în 2021: va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.
Guvernul a mai stabilit că, prin excepţie, în zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, operatorii economici îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00 – 20:00.
De asemenea, decizia prevede ca statiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.
România va fi capitala mondială a caselor sustenabile în 2023
România va găzdui cea mai importantă competiție din lume, Solar Decathlon, în București, în 2023!
20 cele mai bune case din lume, din peste 10-15 țări, din 3-4 continente vor veni în România la un eveniment mondial de ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, au anunțat organizatorii pe Facebook.
Primul centru online din țară care acoperă toate nevoile copilului cu autism
Asociația Help Autism digitalizează accesul copiilor cu autism la terapie și ajutor profesional și dezvoltă primul centru online din țară care acoperă toate nevoile specifice în procesul lor de atingere a potențialului de dezvoltare.
Platforma AutismON permite desfășurarea online a tuturor pașilor necesari într-un proces de terapie a copilului cu autism: screening-ul și diagnosticul psihologic, posibilitatea încărcării dosarului electronic al parcursului terapeutic al copilului cu autism, pre-terapie și terapie, ședințe de coordonare pentru întocmirea planurilor de intervenție, evaluarea periodică a rezultatelor, actualizarea planurilor de intervenție, dar și workshop-uri pentru părinți în vederea pregătirii acestora pentru a susține activitatea de recuperare a copiilor lor.
De asemenea, platforma oferă acces și la resurse educaționale pentru procesul terapeutic, printr-o biblioteca digitală cu 150 de resurse și jocuri terapeutice, dar și webinarii cu instrumente de terapie.
Citește și: