Mats Wilander a analizat lucrurile la care trebuie să lucreze Simona Halep pentru a câștiga un nou Grand Slam

Mats Wilander a analizat lucrurile la care trebuie să lucreze Simona Halep pentru a câștiga un nou Grand Slam

Fostul mare tenismen Mats Wilander a vorbit despre înfrângerea suferită de Simona Halep în meciul cu Serena Williams, din cadrul sferturilor de finală de la Australian Open.

Expertul Eurosport, de șapte ori câștigător de Grand Slam, consideră că Simona n-a pierdut meciul cu Serena, ci tenismena din SUA „se află într-o formă grozavă”.

Mats Wilander a analizat și lucrurile la care trebuie să lucreze Simona Halep pentru a câștiga un nou Grand Slam.

Ce ar fi putut Simona să facă diferit cu Serena? Cred că Serena se mișcă puțin prea bine acum, ceea ce a făcut-o pe Simona să se grăbească. A simțit că are nevoie să facă mai mult decât ar vrea să facă cu mingea, iar atunci a început să facă puține greșeli în punctele mari, în care nu ai voie să greșești. Cred că Serena a reușit să o grăbească astfel. Dacă ea ajunge la loviturile tale atunci când lovești puternic, nu e un semn bun.

Serena este într-o formă grozavă. Cred că mai degrabă decât să spunem că Halep a pierdut meciul, putem spune că Serena este în formă, se deplasează bine în teren, pare mai fit. Este Serena din trecut, să spunem așa.

Cred că Simona are de lucrat în continuare înspre a lovi mai devreme mingea atunci când are ocazia. Când lovește adânc în teren, acele mingi grozave, trebuie să-și îmbunătățească abilitatea de a anticipa că adversara ei este în pericol, să intre în teren și să atace unghiul, să lovească mai devreme. Apoi poate folosi o poziționare în teren mai agresivă, mai degrabă decât să aștepte ca mingea să vină la ea. Cred că aceasta este slăbiciunea ei și un element pe care și-l poate îmbunătăți. Odată cu asta vin și oportunitățile de a avansa în teren. Cred că încă îi lipsește această abilitate de a simți când poate lovi mingea mai devreme decât o face deja. Devine destul de aparent când joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic.

Mats Wilander, la Eurosport
ADVERTISING

6-3, 6-3 a fost scorul meciului dintre Serena Williams și Simona Halep.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!