Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) o solicitare pentru modificarea platformei de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile.
Astfel, CNCAV cere ca pe parcursul unei zile 25% dintre programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% celor vulnerabile, adică bolnavi cronic şi oameni peste 65 de ani.
Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile,
după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare, conform unui comunicat remis joi SpotMedia.ro.
CNCAV precizează că pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului.
"După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni
cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I, pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a", se arată în comunicat.
Începând de miercuri seara, persoanele care se încadrează în prima și a doua etapă se pot programa și mai departe de 1 martie, iar din această cauză platforma nu a funcționat câteva ore.
Încă de la începutul etapei a doua de vaccinare platforma a întâmpinat mai multe probleme tehnice. Etapa a doua de vaccinare a început teoretic vineri, la ora 15:00, dar în primele ore a dat erori sau a fost cu totul indisponibilă și abia după ora 18:00 a fost funcțională. În următoarele ore, locurile din Capitală s-au epuizat rapid.
Și în zilele care au urmat platforma a avut probleme tehnice, STS anunțând mereu că se lucrează la remedierea acestora. aşa cum se întâmplă de altfel şi acum.
Câte persoane au fost vaccinate până acum
Amintim că până miercuri seara au fost administrate 308.384 de doze, la un număr de 302.570 persoane din care:
- 296.756 persoane vaccinate cu 1 doză;
- 5.814 persoane vaccinate cu 2 doze.
În total, de pe 27 decembrie și până la raportarea de miercuri au fost înregistrate 928 de reacții comune și minore, din care:
- 327 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
- 601 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie)
Află totul despre campania de vaccinare din România
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: