Cu cât timp înainte de ora programării trebuie să mergi la vaccinare. Detalii de la medicul Valeriu Gheorghiță

Cu cât timp înainte de ora programării trebuie să mergi la vaccinare. Detalii de la medicul Valeriu Gheorghiță
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a oferit, luni, noi detalii despre campania de vaccinare antiCOVID.

El a declarat la DigiFM că nu este nevoie ca oamenii să vină mult mai devreme față de ora programată, mai exact că ar fi indicat să fie la centrul de vaccinare înainte cu o jumătate de oră.

Platforma de programare la vaccinarea antiCovid e instabilă: Ba merge, ba nu merge. Ce spune STS

„Pentru fiecare persoană sunt alocate aproximativ 15 minute, din care se efectuează triajul medical, se efectuează vaccinarea propriu-zisă și, ulterior, persoana respectivă ajunge în sala de așteptare pentru monitorizarea după vaccinare.

ADVERTISING

Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și trebuie respectate măsurile de distanțare fizică.

Trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat Gheorghiță.

A fost aglomeraţie azi la unele centre de vaccinare din Bucureşti, întrucât persoanele programate la vaccin au venit mult mai devreme decât trebuia. Deși centrele de vaccinare se deschid la ora 08:00, mulţi erau în fața unităților medicale încă dinainte de 07:30.

ADVERTISING

Pentru situațiile în care o persoană programată nu a primit și data pentru rapel, doctorul a explicat că alocarea pentru rapel va fi primită „automat” de la nivelul centrului de vaccinare.

„Persoana în cauză nu trebuie să aibă grija alocării zilei pentru efectuarea rapelului pentru că se face automat din platforma informatică și va fi notificată cu cel puțin 24 de ore anterior, fie prin e-mail sau sms, care îi reamintește să se prezinte pentru rapel”, a dat asigurări Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Se pot dubla programările?

El a punctat că aplicația nu permite dublarea programării, în cazul în care cineva face o programare și online, dar și telefonic.

„Teoretic, aplicația nu trebuie să permită să se efectueze această dublă programare pe același CNP. Practic, va reprezenta prima programare efectuată indiferent prin ce modalitate va fi validată. Dacă cineva va vrea să mai facă o programare pe același CNP, aplicația îți semnalizează faptul că deja a fost efectuată programarea pentru persoana în cauză. Din acest punct de vedere, aplicația nu permite dublele programări”, a mai spus Gheorghiță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇