Ciolacu îi dă replica ambasadorului SUA, care a făcut apel la Parlament să producă legi împotriva traficanților de carne vie

Ciolacu îi dă replica ambasadorului SUA, care a făcut apel la Parlament să producă legi împotriva traficanților de carne vie

După ce ambasadorul SUA la București a cetut azi Parlamentului să coopereze cu Guvernul pentru a adopta legi drastice împotriva traficanților de carne vie, a venit rapid replica lui Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și interimar al PSD.

Liderul social-democrat a ținut să sublinieze, într-o postare pe Facebook, că ”Parlamentul României este #singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane”.

Mai mult, Ciolacu susține că țara noastră ar avea ”una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor!”.

ADVERTISING

Iar acest lucru ar fi fost ”recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect”.

”Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!”, subliniază Ciolacu, fără vreun argument concret.

Apoi, șeful PSD a găsit și hiba: ”problemele apar în aplicarea eficientă a legislației. Deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială”.

Și evident criticile se îndreaptă apoi spre adversarii politici, respectiv guvernul actual PNL.

”Nu am văzut la actualul guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație”, adaugă Ciolacu.

ADVERTISING

Liderul PSD mai spune ca ”Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înțeleagă că interesul comun este să oferim o șansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Și niciuna celor care fac trafic cu viețile altora!”

https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/posts/4659699520722126

Ambasadorul SUA: Este momentul ca Parlamentul să ia atitudine

Aflat azi, la Ministerul de Interne, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a subliniat faptul că, așa cum se știe, ”una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept”.

ADVERTISING

Iată câteva dintre principalele mesaje transmise de ambasadorul SUA:

”Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul 2, pentru al doilea an consecutiv (...) Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate, numărul de urmăriri penale și condamnări pentru traficul de persoane a scăzut (...) Am încredere în angajamentele acestui guvern de a eradica acest flagel în România.

Raportul este corect, bandele de crimă organizată au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut (...) Anunț cu mândrie că în colaborare cu Poliția Română, forțele de ordine și procurorii ne angajăm într-un program de toleranță zero pentru traficul de persoane.

Statele Unite se angajează să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autoritățile române.

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare. Nu va exista un refugiu sigur pentru traficanții de persoane. Nu în România, nu în SUA, nu în Europa, niciunde! Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

Fac apel la conducerea Parlamentului: Începeți să lucrați imediat cu Guvernul, pentru a adopta legislația necesară pentru a-i urmări rapid pe acești infractori, pentru a confisca câștigurile obținute ilegal din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului și pentru a repara prejudicii produse de fostul guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori.

Este momentul ca Parlamentul să ia atitudine și să protejeze chiar oamenii pe care îi reprezintă”, a subliniat, printre altele, ambasadorul SUA la București.

România și SUA anunță un program de toleranță zero pentru traficul de persoane: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”, este mesajul transmis infractorilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇