Ciolacu spune că sunt probleme cu constituirea noului Parlament. Tot grupul minorităților e în izolare, după ce s-a întâlnit cu Orban

Ciolacu spune că sunt probleme cu constituirea noului Parlament. Tot grupul minorităților e în izolare, după ce s-a întâlnit cu Orban

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că toţi membrii grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor au intrat în izolare după ce unul dintre aceştia a fost depistat cu COVID-19, punctând că acest lucru reprezintă o problemă în constituirea noului Parlament.

Anterior, respectivul membru al grupului minorităţilor a participat la negocieri cu reprezentanţii partidelor din coaliţia de centru-dreapta.

„Sunt anumite probleme cu constituirea Parlamentului. În seara asta am aflat şi eu şi am şi vorbit cu domnul Pambuccian, ei au avut o negociere cu domnul Orban la ora 13:00. Am înţeles că tot grupul a intrat în izolare, urmând să facă testul de mâine să vadă dacă s-a răspândit virusul. (…)

ADVERTISING

Ei au fost la negociere cu domnul Orban şi cu USR, dacă şi ei intră în izolare ... eu ştiu că legea e unică pentru toată lumea. Trebuie să facă test mâine şi încă un test peste 4 zile să vadă dacă ies din izolare sau nu ies.

Să vedem domnul Orban cu cine a mai avut întâlniri după ora 13:00. Cred că DSP e în măsură să răspundă la aceste întrebări şi cum se face în continuare", a spus Ciolacu la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a convocat oficial noul Parlament pentru luni.

Ședința noului Parlament va avea loc pe 21 decembrie, la ora 12:00, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lista completă cu senatorii și deputații. Vezi cine reprezintă judeţul tău în noul Parlament (Hartă interactivă)

Amintim că PSD a câștigat alegerile parlamentare, cu 29% din voturi. Pe locul doi s-a clasat PNL cu 25%, iar pe 3 USR-PLUS, cu 15%.

Surpriza alegerilor au reprezentat-o cei de la AUR, partid nou înființat, care a intrat din prima în Parlament cu 9%, fiind a 4-a forță politică din noul Legislativ.

În rest, doar UDMR a mai atins pragul electoral, obținând aproape 6% din voturi. PMP și Pro România au ratat intrarea în Parlament.

ADVERTISING

Tot luni, în jurul orei 19:00, ar urma să fie semnat acordul de funcționare a coaliției de guvernare formată din PNL - USR PLUS UDMR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇