Speranțe pentru bolnavii de cancer: Un nou tratament, aflat în teste, funcționează!

Speranțe pentru bolnavii de cancer: Un nou tratament, aflat în teste, funcționează!

Un medicament pentru cancer, supus testelor, face întreaga comunitate medicală optimistă, după ce s-a observat că oprește celulele canceroase să se repare.

Chiar dacă nu a fost testat la scară largă, ci doar pe 40 de pacienți, medicamentul Berzosertib a oferit rezultate foarte bune, în sensul că tumorile au fost oprite din creștere, arată BBC.

Medicamentul este și mai eficient atunci când este administrat alături de alte metode folosite deja, așa cum este chimioterapia, au transmis Institutul britanic de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Trust, foruri care au realizat studiul. În timp ce chimioterapia atacă toate celulele, Berzosertib acționează doar asupra celor canceroase.

ADVERTISING

În cadrul studiului au fost testați pacienți cu cancer în stadiu foarte avansat, cu tumori care nu mai răspundeau la niciun fel de tratament.
Totuși, să nu uităm că e vorba, pentru moment, de o primă fază a testării tratamentului, în care s-a urmărit să se afle cât de sigur este acesta.

Însă oamenii de știință care au realizat studiul spun că sunt convinși că medicamentul va trece de toate testele.

O dovadă că aceștia au dreptate e cazul lui Philip Malling, de 62 de ani, diagnosticat cu cancer de colon în 2012. După doi ani în care a făcut chimioterapie, ”mi s-a spus că nu se mai poate face nimic pentru mine”, a explicat pacientul.

ADVERTISING

”În aprilie 2014, mi s-a spus că probabil voi fi mort până la Crăciun”, a mai declarat acesta. Însă a trecut pe tratamentul cu Berzosertib de acum șase ani, iar de atunci tumorile sale s-au micșorat, iar starea sa e stabilă.

Mai toți pacienții au povești similare, așa că, pentru ei, acest tratament deja funcționează.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇