Moscova anunţă câţi ruşi a vaccinat deja împotriva Covid

Moscova anunţă câţi ruşi a vaccinat deja împotriva Covid

Peste 100.000 de persoane au fost vaccinate deja împotriva Covid-19 în Rusia, a anunţat ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, în contextul în care Moscova şi-a prezentat vaccinul Sputnik V prin videoconferinţă în cadrul unei sesiuni ONU.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut, miercuri, autorităţilor să lanseze o campanie de vaccinare în masă, pe bază voluntară, începând de săptămâna viitoare.

Rusia anunţa la 11 noiembrie că a vaccinul său Sputnik V are o eficienţă de 92%, potrivit unor rezultate intermediare ale unor teste clinice.

ADVERTISING

Primul lot de vaccin rus Sputnik V împotriva COVID-19 de uz civil a fost livrat Spitalului Domodedovo, din sudul Moscovei, care a anunţat luni că a început să vaccineze populaţia locală de săptămâna trecută.

De la începutul celui de-al doilea val al epidemiei, Rusia nu a reintrodus carantina la nivel naţional, preferând să impună restricţii punctuale în diverse regiuni.

Cu 2.347.401 cazuri de COVID-19, Rusia se plasează pe poziţia a patra în lume, după SUA, India şi Brazilia. De la începutul pandemiei, în Rusia au fost consemnate 41.053 de decese legate de COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇