Marea Barieră de Corali din Australia reprezintă un cumul de 3.000 de recife individuale. Acestea tocmai au devenit mai multe cu unul, după anunțul descoperirii primului recif în 120 de ani.
Și veștile bune nu se opresc aici. Dacă majoritatea recifelor sunt bolnave, lipsa oxigenului din apă afectându-le grav, acesta este un recif în perfectă stare de sănătate, relatează IFL Science.
Schmidt Ocean Institute, care se află într-o misiune de 12 luni de a cerceta apele puțin studiate din proximitatea Marii Bariere de Corali, este cel care a descoperit reciful.
La baza sa, acesta are 1,5 kilometri lungime. Se înalță preț de 500 de metri - mai înalt decât Empire State Building din New York. La circa 40 de metri sub nivelul apei, măsoară 300 de metri lungime și doar 15 metri lățime.
Iar reciful e folosit din plin de către pești, mai ales de rechini, după cum observă cu surprindere Mardi McNeil, de la Universitatea de Tehnologie din Queensland, implicat în studiu.
Ar putea să-ți placă și A fost realizat delfinul robot. Ar putea însemna sfârșitul pentru captivitatea animalelor din parcurile acvatice