Istoria cozonacului. Unde a apărut prima dată și cum a ajuns să fie cel mai iubit desert românesc

Istoria cozonacului. Unde a apărut prima dată și cum a ajuns să fie cel mai iubit desert românesc
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cu toții știm gustul inconfundabil al cozonacului pufos și aromat, nelipsit de pe mesele românilor de sărbători.

V-ați întrebat vreodată care este povestea din spatele acestui desert delicios?

Cozonacul a fost, este și va rămâne prăjitura emblematică de pe mesele românilor, mai ales în preajma sărbătorilor importante de peste an. Mireasma sa dulce și aromată, care umple casele atunci când este scos proaspăt din cuptor, anunță apropierea unei mari sărbători de generații întregi.

De-a lungul timpului au apărut sute de rețete de cozonac, fiecare cu arome distincte și ingrediente alese pe gustul fiecăruia. În mod tradițional, însă, rețeta cozonacului se transmite din generație în generație. În multe familii, aceasta este moștenită de la mamă, care a primit-o de la bunica, iar bunica de la străbunică, păstrând vie o veritabilă istorie culinară.

ADVERTISING

Citește articolul integral pe ȘtirileProTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇