Cine riscă o Crevedie politică națională?

Cine riscă o Crevedie politică națională?

Tot ceea ce spun liberalii cu Nicolae Ciucă în frunte despre PSD și Marcel Ciolacu este lovit de ridicol cât timp rămân împreună la guvernare, iar în chestiunile care îi interesează cu adevărat, adică împărțirea banilor și a sinecurilor, se înțeleg de minune.

Dar în cazul acuzațiilor foarte grave e mai mult decât ridicol, e de-a dreptul iresponsabilitate.

Președintele candidat al PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre felul în care PSD și Marcel Ciolacu fac jocul rușilor prin susținerea lui George Simion pentru acces în turul al doilea.

Iar deputatul Alexandru Muraru a fost precis: „PSD a lansat în organizațiile sale, oficial, strategia ’planul Hrebenciuc’, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion, pentru a repeta scenariul din anul 2000”.

ADVERTISING

Dacă un lider politic, deputat, cu atât mai mult președintele Senatului, are cunoștință de un asemenea plan malefic și o asemenea colaborare cu principalul dușman al României, nu se poate limita la declarații de presă incendiare, ci are obligația să sesizeze autoritățile competente ale statului român.

Și dacă nu o face dl Ciucă, președintele Iohannis (în ipoteza că mai trăiește și e sănătos, ceea ce, desigur, îi dorim), principalul beneficiar al informațiilor clasificate ale sistemului de siguranță națională, are obligația să acționeze dacă premierul României și potențialul viitor președinte al țării este de mână cu Moscova.

Dacă nu există informații reale și pasivitatea președintelui Iohannis e, măcar în această privință, justificată, cum să îți permiți să umfli importanța unui candidat, care astfel să devină tentant pentru electori poate încă nehotărâți și să primească argumente pentru a stinge revoltele din propriul partid?

Dar faptul că ei sunt ridicoli și iresponsabili în această campanie absolut disperată nu înseamnă că tot ceea ce se întâmplă în această perioadă în România nu face voluntar sau involuntar jocul Rusiei, ai cărei preferați sunt idioții utili, cei mai ieftini.

Ceea ce am văzut în R. Moldova ar trebui să ne pună pe gânduri. Este evident că rezultatul surprinzător al votului, mai ales la referendum, și evitarea la limită a unui eșec care să țină țara în ghearele Rusiei au fost puternic influențate de banii și propaganda rusească.

Dacă Moscova și-a dat atâta silință și a făcut investiții masive ca să destabilizeze o țară mică precum R. Moldova, ce ar fi dispusă să facă pentru a crea probleme în an electoral și a influența rezultatul votului într-o țară UE, NATO și graniță cu războiul din Ucraina? Cât de iresponsabil să fii ca să îi dai o mână de ajutor?

Cu siguranță, Marcel Ciolacu și-l dorește în turul al doilea pe George Simion. Este cel mai accesibil adversar, după ce speranțele de a împarți turul al doilea cu Nicolae Ciucă s-au diminuat la nivelul de alertă.

Nu ar fi decât o revigorare a sperietorii din primăvară, sub semnul căreia au fost făcute comasarea și lista comună. 

Eliminarea Dianei Șoșoacă pare, oricum am analiza-o, o încercare foarte prost gândită a PSD de a-l ajuta pe George Simion să mai capete câteva procente. Dacă mai sunt și alte ajutoare subterane, iresponsabilitatea este și mai mare. 

Pentru că nu este vorba doar despre finala prezidențială. La cât de proastă e oferta anul acesta, aproape că nu contează. Dar rezultatul primului tur va avea un impact major asupra parlamentarelor, după numai o săptămână. Și, deși prezidențialele ocupă tot spațiul și consumă toate energiile, parlamentarele vor configura cu adevărat viitorii patru ani ai României.

Dacă în viitorul Parlament vom avea o zonă suveranistă puternică, pe la 30%, unde ar putea fi propulsată de succesul lui George Simion pe 24 noiembrie și votul de răzbunare pentru eliminarea Dianei Șoșoacă, România va avea probleme imense, și la Moscova se vor desface șampaniile.

Oricum efectele proastei guvernări reclamată de sondajele de opinie au oferit procente cadou pentru AUR și Șoșoacă. Iar pentru asta și PNL, și PSD sunt responsabile. Dar a continua să te joci cu focul pe lângă cisterna cu gaz înseamnă să pregătești o Crevedie politică națională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇