De ce își trimit oamenii câinii și pisicile la "muncă", în cafenele

De ce își trimit oamenii câinii și pisicile la "muncă", în cafenele

Cafenelele în care vizitatorii au ocazia să interacționeze cu animale de companie care se plimbă prin local devin tot mai populare în China. Animalele sunt trimise la ”lucru” de proprietarii lor, pentru a nu se simți singure, atunci când ei nu sunt acasă.

Pentru cei care dețin câini și pisici este în plus o metodă de a face și nişte economii, scrie CNN.

La rândul lor, patronii cafenelelor cu animale de companie percep de obicei o taxă de intrare, între 30 și 60 de yuani (4-8,5 dolari) de persoană pentru experiența oferită. În unele cazuri, clienții nu trebuie decât să comande ceva, cum ar fi o cafea.

ADVERTISING

Jane Xue și-a trimis câinele, un Samoyed de 2 ani pe nume OK, la prima zi de lucru la mijlocul lunii septembrie, într-o cafenea cu câini din Fuzhou, în sud-estul Chinei.

„Simt că e ca și cum părinții își trimit copiii la școală”, a spus Xue, o studentă la doctorat în vârstă de 27 de ani, pentru CNN, în timp ce o lăsa pe OK la noul ei job part-time.

Xue și-a dorit ca patrupedul său să „experimenteze o viață diferită”, deoarece ea și partenerul sunt de obicei plecați în weekenduri. Acum OK se poate bucura de compania altor căței.

ADVERTISING

”Jobul” lui OK în cafenea îi permite ei și partenerului să economisească bani, pentru că nu mai trebuie să țină aerul condiționat pornit toată ziua acasă.

Fenomenul are și un nume, „Zhengmaotiaoqian” în chineză, care se traduce prin „a câștiga bani de gustări”, și, dincolo de partea amuzantă, este reprezentativ pentru o nouă realitate cu care se confruntă China.

Goldman Sachs estimează că țara va avea mai multe animale de companie decât copii mici până la sfârșitul acestui an.

În ultimele luni, atât proprietarii de cafenele, cât și proprietarii de animale de companie au postat anunțuri de recrutare și CV-uri pe Xiaohongshu, echivalentul Instagramului în China.

ADVERTISING

Animalele sunt răsplătite cu gustări, iar proprietarii și chiar prietenii lor pot beneficia de reduceri.

Prima cafenea cu pisici din China s-a deschis în orașul Guangzhou în 2011, iar numărul de locații similare a crescut cu 200% pe an. În 2023, existau în China peste 4.000 de companii care se ocupă cu deschiderea de astfel de cafenele.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇