Se face deodată foarte frig. Unde va ninge și unde se anunță minus 8 grade - prognoza de la ANM

Se face deodată foarte frig. Unde va ninge și unde se anunță minus 8 grade - prognoza de la ANM

Vremea intră într-un proces de răcire accentuată. Vine frigul şi vom avea temperaturi mai scăzute decât în mod normal în această perioadă a anului.

Meteorologii se aşteaptă la valori sub 0°C în toată ţara, la munte va ninge, iar în Capitală termometrele vor arăta 1-2 grade Celsius zilele viitoare.

Episodul de frig brusc va dura până duminică, 20 octombrie.

„Perioada aceasta va fi caracterizată în special de temperaturi scăzute pe parcursul nopților, pentru că suntem într-o situație care favorizează scăderea temperaturilor în primele ore ale dimineții, urmând ca mai ales vineri, sâmbătă și duminică, să avem temperaturi sub 0° nu numai în zona depresionară, acolo unde ne așteptăm ca temperaturile să coboare chiar spre -8°C”, a precizat Florinela Georgescu, director de prognoză ANM, pentru Digi24.

ADVERTISING

În Bucureşti, începând de vineri și până duminică, vom avea temperaturi minime de 1-2° grade, în special în partea de nord a orașului.

Vor fi temperaturi sub 0 şi în zona Moldovei, dar și în partea de nord a Munteniei și Olteniei, ceea înseamnă valori sub normalul perioadei.

Maximele din Moldova nu vor trece de 9 grade, în timp ce în vestul ţării termometrele vor indica 18-19 grade.

Temperaturile vor creşte abia de luni, 21 octombrie.

„Va fi o creștere care va aduce săptămâna viitoare valorile termice înapoi la normalul perioadei, urmând ca tendința mai departe, spre sfârșitul lunii și chiar prima parte a lunii noiembrie, să fie aceea a menținerii în această zonă a unui normal al perioadei, ceea ce înseamnă totuși temperaturi ceva mai scăzute față de ce am avut în perioada de până acum”, a adăugat Florinela Georgescu pentru sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇