Lovitură pe piața de televiziune în ceea ce privește meciurile echipei naționale

Lovitură pe piața de televiziune în ceea ce privește meciurile echipei naționale

Meciurile echipei naționale de fotbal a României pentru Liga Națiunilor din 2026 și 2027, plus din preliminariile EURO 2028, au fost cumpărate în integralitate de o singură televiziune.

În comparație cu ce se întâmplă acum în Nations League, dar și în preliminariile viitoare ale CM 2026, când Antena 1 și Prima TV și-au și își mai vor împărți meciurile primei reprezentative, din 2026 lucrurile vor sta cu totul diferit.

Antena 1 a achiziționat, în exclusivitate, partidele României din 2026 și 2027, adică Liga Națiunilor și preliminarii de Euro. De asemenea, aceeași stație TV a cumpărat în exclusivitate și următoarele 2 Campionate Mondiale, 2026 și 2030, scrie Golazo.

ADVERTISING

Este o modificare semnificativă așadar și o mare pierdere pentru concernul Prima TV și Prima Sport, care în ultimii 3 ani și-a împărțit cu Antena meciurile tricolorilor.

În 2026, va avea loc o nouă ediție a Ligii Națiunilor, în intervalul septembrie - noiembrie. Cel mai probabil, naționala lui Lucescu va fi atunci promovată în Liga B. În 2027, România va începe călătoria de calificare la EURO 2028, care se va desfășura în Marea Britanie și Irlanda. Dacă naționala va fi într-o grupă de 6 echipe, atunci va avea meciuri în toate datele disponibile: martie, iunie, septembrie, octombrie și noiembrie.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!