Un nou front de campanie? Kamala Harris și-a publicat dosarul medical

Un nou front de campanie? Kamala Harris și-a publicat dosarul medical

Kamala Harris și-a publicat dosarul medical, medicul său personal oferind informații detaliate despre starea de sănătate a candidatei democrate la președinția SUA. Potrivit unor surse apropiate subiectului, Kamala Harris ar vrea să creeze astfel o nouă temă de campanie, punând în contrast starea ei detaliată de sănătate cu informațiile limitate date de rivalul său republican.

Potrivit medicului său, dr. Joshua Simmons, Kamala Harris este într-o stare de „sănătate excelentă”, având „reziliența fizică și mentală excelentă” necesară pentru a îndeplini funcția de președinte, scrie Sky News, citat de Mediafax.

ADVERTISING

În raportul medical, dr. Simmons a mai menționat că Harris, în vârstă de 59 de ani, adoptă un stil de viață activ și sănătos, are un istoric de alergii și urticarie, pentru care urmează un tratament de imunoterapie de trei ani și poartă lentile de contact pentru miopie ușoară. De asemenea, are un istoric familial de cancer de colon.

Potrivit unei surse citată de AFP, vicepreşedinta SUA speră să folosească acest raport pentru a alimenta o dezbatere privind condiţia fizică a rivalului său republican Donald Trump, în vârstă de 78 de ani.

ADVERTISING

Îndoielile cu privire la vârsta (81 de ani), robusteţea şi acuitatea mintală a lui Joe Biden au dominat campania sa, până când acesta a renunţat în iulie, după o dezbatere dezastruoasă cu fostul preşedinte republican.

De atunci, problema sănătăţii a fost rareori discutată în mass-media şi nu a avut nicio influenţă semnificativă asupra sondajelor, care sunt mai strânse ca niciodată, în ciuda diferenţei semnificative de vârstă dintre Kamala Harris şi Donald Trump şi a tendinţei din ce în ce mai pronunţate a acestuia din urmă către digresiuni incoerente, comentează AFP, citată de News.ro.

ADVERTISING

Donald Trump, care a fost președinte între 2017 și 2021, a publicat foarte puține informații despre sănătatea sa de-a lungul anilor.

Sursa citată spune că echipa de campanie a Kamalei Harris ar fi remarcat două articole recente din The New York Times. Unul sublinia faptul că miliardarul, deja foarte criticat de adversarii săi pentru lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte starea sa de sănătate atunci când era preşedinte, nu a publicat niciun control medical recent.

Celălalt articol din importantul cotidian american analizează discursurile sale recente, concluzionând că acestea sunt din ce în ce mai „lungi”, „confuze”, „vulgare” şi „obsedate de trecut”.

Având în vedere contextul, Kamala Harris ar dori să readucă subiectul în actualitate, în avantajul ei.

Totuși, fostul preşedinte are un program foarte încărcat de deplasări şi reuniuni și nu prezintă niciun semn de oboseală. În ciuda lipsei de transparență, punerea la îndoială a stării sale de sănătate s-ar putea dovedi un demers dificil.

În plus, potrivit sondajelor, vârsta sa nu este o problemă importantă pentru alegători.

Un sondaj de opinie Gallup publicat la 10 octombrie arăta că 41% dintre alegători considerau că republicanul este prea bătrân pentru a fi preşedinte. Proporţia nu s-a schimbat prea mult de când Kamala Harris a intrat în cursă. Potrivit Gallup, 37% spuneau acelaşi lucru în iunie, în timp ce două treimi dintre americani considerau că Joe Biden era prea bătrân pentru a rămâne la Casa Albă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇