A murit o mare legendă a clubului Liverpool

A murit o mare legendă a clubului Liverpool

Una dintre figurile emblematice ale clubului englez FC Liverpool a încetat din viață, vineri, la vârsta de 78 de ani.

Vorbim despre cunoscutul Peter Cormack, fostul optar al marii trupe a lui Liverpool, din generația antrenată de legendarul Bill Shankley, care a decedat acum peste patru decenii. Mijlocașul scoțian a fost coautor pe 10 mai 1973 la primul din golurile cormoranilor din prima manșă a finalei Cupei UEFA, (3-0) cu Borussia Monchengladbach, de pe „Anfield Road” (0-2 la retur).

Cormack, scoțian cu 10 selecții la naționala mare a Ciulinului, fiind rezervă neutilizată la CM 1974, în remizele cu Brazilia lui Zagallo, Rivelino și Jairzinho (0-0) și cu Iugoslavia (1-1), a câștigat 7 trofee la LFC, două Cupe ale UEFA, în 1973 și 1976, două campionate, o Cupă și două Supercupe ale Angliei, scrie BBC.

ADVERTISING

Peter Cormack a învins în acea primă finală de Cupa UEFA, cu Gladbach, trei nemți viitori campioni mondiali, un an mai târziu, e vorba de Berti Vogts, Rainer Bonhof și Jupp Heynckes.

Pe lângă Liverpool, Cormack a mai bifat și echipe precum Nottingham Forest, Bristol, Hibernian și Stenhousemir. A avut 59 de goluri înscris și 13 pase decisive.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!