Rareș Bogdan apără mini-terenul de golf făcut de Iohannis la vila din Neptun

Rareș Bogdan apără mini-terenul de golf făcut de Iohannis la vila din Neptun

După ce presa a dezvăluit că preşedintele Klaus Iohannis a ajuns să îşi facă pentru propria relaxare un mini-teren de golf la vila de protocol, liberalii îi sar în apărare.

Mai exact, Rareş Bogdan spune că ce s-a construit la Neptun nu este teren de golf, pentru că … nu are 70 de hectare. E doar un petec de iarbă tăiată ca să dai cu crosa. Şi el preferă asta unei… crame. Ce l-a făcut să se gândească la o cramă nu e clar.

Iată declaraţia pe larg citată de Antena3.:

"Eu sunt jucător de golf din anul 2003 și am fost pe foarte multe terenuri de golf din Noua Zeelandă, din America, din Europa și din nordul Africii. Dom'le, ăla (terenul de la vila lui Iohannis - n.red.) nu-i teren de golf.

ADVERTISING

Un teren de golf are 65-70 de hectare. Unul (mai mic), de nouă găuri, are 25 de hectare. Acolo, în acea locație, e un mic lac care există din anii '60 și în jur lui, peluză de iarbă. Nimeni n-a tăiat arbori, nimeni n-a înverzit plaja.

Aici, la vila din Modrogan, unde e sediul partidului (PNL - n.red.) sau la sediul USL sau unde vreți, oriunde există un petic de iarbă, cineva poate să dea cu crosa, să se antreneze pe iarba existentă. Se taie puțin mai jos iarba în jurul găurii.

Adică, să-i spui teren de golf la un tăpșan de iarbă mi se pare cam mult. Acum, ce să facem? O cramă? Să știți că, între o cramă și un teren de tenis, prefer terenul de tenis.

ADVERTISING

G4Media a publicat ieri imagini care arată că în curtea vilei Nufărul de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a apărut un mini-teren de golf - trei găuri de golf sunt amenajate în jurul lacului.

Deşi terenurile de golf au 18 găuri, există şi de acest gen pentru relaxare personală, nu pentru mai mulți jucători.

Întrebat pe subiect, premierul Marcel Ciolacu a replicat:

„N-am avut niciodată nicio vizită la vila de protocol a președintelui de la Neptun. (...) RA-APPS este în subordinea Secretariatului General, nu cunosc cum se fac lucrările, ce formule – din venituri proprii, am văzut din mass media că multe lucrări erau făcute de RA-APPS. Nu-mi vine să cred că directorului RA-APPS i-a trecut prin cap să facă un teren de golf – dacă el există”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇