Biden promite Ucrainei „ultimul cent" înainte de a părăsi Casa Albă

Biden promite Ucrainei „ultimul cent" înainte de a părăsi Casa Albă

Președintele Joe Biden s-a angajat joi să se asigure că toate fondurile aprobate pentru Ucraina vor fi plătite înainte de încheierea mandatului său, într-un gest de sprijin puternic pentru Kiev în contextul apropiatelor alegeri prezidențiale din SUA.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi cu liderii americani pentru a consolida sprijinul american în lupta țării sale împotriva Rusiei, în timp ce războiul se confruntă cu o evaluare partizană în alegerile prezidențiale din acest an, notează AP.

ADVERTISING

Vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat la președinție, a promis că va continua să trimită asistență militară Ucrainei dacă va fi aleasă. Ea va avea propria întâlnire cu Zelenski după ce liderul ucrainean se va întâlni cu președintele Joe Biden, care a anunțat miliarde de dolari în plus pentru rachete, drone, muniție și alte materiale.

Armele includ o baterie suplimentară de apărare antirachetă Patriot și un nou transport de bombe planante care pot fi lansate de avioanele de luptă occidentale, mărindu-le raza de acțiune.

ADVERTISING

„Statele Unite vor oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a câștiga acest război”, a declarat Biden, angajându-se să se asigure că toate fondurile aprobate sunt plătite înainte de a-și părăsi funcția. De asemenea, el a declarat că va convoca o reuniune cu alți lideri mondiali axată pe apărarea Ucrainei în timpul unei vizite în Germania luna viitoare.

Între timp, relația tumultoasă a lui Zelenski cu fostul președinte Donald Trump, candidatul republican, a continuat să se deterioreze în această săptămână.

ADVERTISING

În loc să se întâlnească cu Zelenski, Trump l-a criticat. În ceea ce privește sprijinul SUA pentru Ucraina, Trump s-a plâns: „continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înțelegere” pentru a pune capăt războiului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇