Fiul unui fost candidat la președinția SUA vrea să cumpere terenuri în România

Fiul unui fost candidat la președinția SUA vrea să cumpere terenuri în România

Dezvoltatorul imobiliar american Hillwood, deținut de miliardarul Ross Perot Jr. (65 de ani), vrea să intre pe sectorul industrial al pieței imobiliare românești.

Grupul american tatonează piața românească prin intermediul diviziei sale Hillwood Investment Properties, pentru achiziția unor terenuri, potrivit surselor Profit.ro.

Până acum, grupul a dezvoltat sau cumpărat proprietăți industrial/logistice cu o suprafață cumulată de 26,2 milioane de metri pătrați, iar ținta pentru acest an este să înceapă proiecte cu o suprafață totală de circa 860.000 mp.

ADVERTISING

Planurile de viitor ale diviziei includ proiecte logistice cu o suprafață de peste 13 milioane de metri pătrați.

Ross Perot Jr. a fondat dezvoltatorul imobiliar Hillwood cu ajutorul tatălui său, miliardarul Ross Perot Sr., decedat în 2019, care a candidat de două ori la președinția SUA și care i-a garantat împrumuturi cu averea sa pentru a-și pune bazele imperiului imobiliar.

Astăzi, Ross Perot Jr. este creditat de revista americană Forbes cu o avere de 4,6 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 739 în topul celor mai bogați oameni din lume.

ADVERTISING

Hillwood Investment Properties este specializată în dezvoltarea de centre de distribuție, facilități pentru comerțul electronic și centre logistice.

În 2018, Hillwood a finalizat centrul de date al Facebook din Texas, un proiect de un miliard de dolari realizat în cadrul complexului său gigant AllianceTexas, care se întinde pe o fostă pășune de aproape 11.000 de hectare din afara orașului texan Fort Worth și care găzduiește 525 de companii și 61.000 de angajați, cu un impact economic de peste 100 de miliarde de dolari pentru Nordul Texasului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇