Fechet aruncă pisica la Finanțe, deși în iarnă își asuma că a tăiat la jumătate bonusurile Rabla Plus

Fechet aruncă pisica la Finanțe, deși în iarnă își asuma că a tăiat la jumătate bonusurile Rabla Plus

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susţine acum că decizia de a diminua cuantumul tichetului pentru Rabla Plus aparţine Ministerului Finanţelor.

Amintim că valoarea ecotichetului a fost modificată, iar acum statul oferă doar 5.000 de euro, faţă de 10.000 în 2023.

Ministrul Mediului a fost întrebat dacă, având în vedere scăderea vânzărilor de maşini electrice, ia în calcul revenirea la subvenţia de anul trecut.

"Decizia de a diminua cuantumul tichetului pentru Rabla Plus este o decizie care aparţine Ministerului Finanţelor Publice.

ADVERTISING

Noi am propus încă de atunci o valoare superioară pragului pe care îl avem astăzi, respectiv de 5.000 euro, şi sunt convins că, după ce vom trage linie la sfârşitul anului şi vom vedea în ce măsură diminuarea acestui voucher a afectat vânzarea de maşini electrice în România, sunt convins că pentru anul 2025 acest prag va fi ajustat în consecinţă", a explicat Fechet, miercuri, de la Palatul Victoria.

Doar că tot ministrul Fechet îşi asuma decizia de diminuare în februarie şi spunea că un ecotichet de 5.000 de euro este suficient.

ADVERTISING

“Eu sunt foarte optimist. Eu cred că 5.000 de euro nu sunt bani puţini. Pentru o maşină electrică, care astăzi costă şi 25.000 de euro, poate şi chiar mai jos poate fi cumpărată de acest preţ, eu cred că 5.000 de euro pe care statul român ţi-i pune la dispoziţie sunt bineveniţi.

Mă bazez în continuare pe interesul românilor pentru maşini prietenoase cu mediul”, spunea atunci ministrul Mediului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇