O echipă de tradiție din România renaște: „O să revenim foarte curând!”

O echipă de tradiție din România renaște: „O să revenim foarte curând!”

Una dintre marile echipe de fotbal din istoria sportului cu balonul rotund din România pare că începe să renască.

Un simbol al fotbalului din țara noastră, numit Sportul Studențesc, desființată în acest moment definitiv, după ce în 2017 s-a luat decizia ca echipa să se retragă din Liga 4, poate să revină. Vasile Șiman, fostul patron al alb-negrilor, a anunțat că echipa nu s-a desființat de fapt, ci a luat doar o pauză.

Șiman spune că echipa sa o să revină în fotbalul românesc foarte curând, dar sub o altă formă, una independentă: „La Sportul sunt conducător, n-am plecat nicăieri niciodată. Echipa a luat o pauză de câțiva ani. Dar o să revenim. O să revin foarte curând, dar sub o altă formă. Sub o formă independentă. Acum e foarte important la fotbal să ai stabilitate și condiții. Și de acolo construiești.

ADVERTISING

Oamenii demonstrează că nu merită să investești în ei. Așa că trebuie să gândești o metodă prin care să nu depinzi de ei. Să creezi un mecanism. O să mai fac ceva ce n-a făcut nimeni. Pregătesc ceva care să ajute la dezvoltare”, a spus Vasile Șiman pentru Radio Sport Total FM.

Clubul din Regie a fost fondat în 11 februarie 1916 și desființat în 2017. A fost pe locul 2 în sezonul 1985-1986. Echipa studenților e cunoscută pentru juniorii pe care i-a crescut și format aici, printre care amintim nume precum Gică Hagi, Marcel Coraş, Mircea Sandu, Aurel Ţicleanu, Gino Iorgulescu. Ultima perioadă frumoasă a Găștii Nebune din Regie a fost antrenată, printre alții, chiar de regretatul Gigi Mulțescu și numără nume printre care Gigel Bucur, Ionut Mazilu, Dacian Varga, Tiberiu Bălan, Costel Lazăr și alții.

ADVERTISING

În sezonul 1984-1985, Sportul a obţinut cea mai mare victorie din istoria clubului, 1-0 cu Inter, acasă, în turul 1 din Cupa UEFA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!