Horațiu Moldovan, elogiat în Italia pentru prestația sa: „Paradă de toți banii!”

Horațiu Moldovan, elogiat în Italia pentru prestația sa: „Paradă de toți banii!”

Horațiu Moldovan, internațional român, fostul portar titular al naționalei României, începe din nou să apere meci de meci, fiind acum împrumutat la Sassuolo, grupare de Serie B.

Echipa în verde și negru s-a impus sâmbătă în liga secundă cu scorul de 1-0 în deplasare la Cosenza, acesta fiind al doilea meci consecutiv pentru român între buturile noii sale formații, de asemenea al doilea meci la rând fără gol primit.

Ex-rapidistul a apărat toate cele 5 șuturi cadrate pe spațiul porții de gazde, având și noroc la bara lui Mazzocchi. Italienii s-au grăbit apoi să îl laude pe român, venit de la Atletico de Madrid, acordandu-i nota 7, pe care a mai primit-o doar goalkeeperul gazdelor, Micai: „Portarii au ieșit în evidență astăzi. Cosenza a apărut de câteva ori în atac, iar atunci când au făcut-o și bara nu l-a salvat, Moldovan s-a ocupat. Intervenția din ultima fază (n.r. - la Rizzo Pinna) a făcut toți banii!”, au scris cei de la TuttoMercatoWeb.

ADVERTISING

De asemenea, cei de la Sassuolo News au analizat și ei prestația lui Moldovan: „Cam multe greșeli cu mingea la picior și o ieșire nesăbuită la marginea careului, care din fericire nu a avut urmări, dar s-a revanșat (din respingerea lui a pornit faza golului). Pe scurt, ceva incertitudine, dar prezent între buturi. Extraordinar în minutul 97, la șutul lui Rizzo Pinna”.

În precedentul meci în care a apărat Moldovan, Sassuolo s-a impus cu 2-0 în fața celor din Carrarese. Și atunci, Horațiu Moldovan a securizat perfect poarta.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!