O „goană după aurul alb”, considerat combustibilul viitorului, ia avânt la nivel global

O „goană după aurul alb”, considerat combustibilul viitorului, ia avânt la nivel global

O „goană după aur” pentru hidrogenul geologic ia avânt la nivel global, spun reprezentanții Koloma, o companie din Statele Unite susținută de miliardari ca Bill Gates și Jeff Bezos.

Compania vrea să-și folosească expertiza din industria combustibililor fosili pentru a alimenta această mișcare, notează CNBC.

Hidrogenul geologic, cunoscut și ca hidrogen alb, hidrogen auriu sau hidrogen natural, este gazul de hidrogen care se găsește în forma sa naturală sub suprafața Pământului. Se crede că acesta este produs prin reacții la temperaturi ridicate între apă și minerale bogate în fier.

ADVERTISING

Noul interes vine pe fondul entuziasmului tot mai mare legat de potențialul energetic al hidrogenului geologic, o resursă îndelung neglijată despre care se spune că ar putea juca un rol esențial în tranziția de la combustibilii fosili.

„Putem folosi expertiza și furnizorii de servicii care au deservit în mod tradițional industriile petrolului, gazului și mineritului și îi putem pune rapid la lucru pentru a stimula descoperirea resurselor fără carbon. Valorificarea și adaptarea a ceea ce există deja ne va permite să dezvoltăm mai repede industria”, spune Pete Johnson, CEO și cofondator Koloma, pentri CNBC.

ADVERTISING

Compania cu sediul în Denver, Colorado, a strâns peste 305 milioane de dolari de la înființare, care a avut loc doar cu câțiva ani în urmă.

Printre susținătorii startup-ului se numără firma de capital de risc Khosla Ventures, Fondul Climate Pledge al Amazon, United Airlines și Breakthrough Energy Ventures, un fond dedicat climei și tehnologiei fondat de Bill Gates în 2015.

În contextul unei creșteri semnificative a numărului de companii care caută activ depozite de hidrogen geologic în ultimii ani, analiștii de la Rystad Energy vorbesc despre o „goană după aur alb”, o resursă care ar putea avea un rol important în tranziția energetică.

ADVERTISING

Astfel de eforturi sunt în prezent în curs de desfășurare în SUA, Canada, Australia, Franța, Spania, Columbia, Coreea de Sud și în alte țări.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇