Novak Djokovici a câștigat un meci de Cupa Davis în doar 38 de minute

Novak Djokovici a câștigat un meci de Cupa Davis în doar 38 de minute

Fostul lider mondial ATP Novak Djokovici a revenit pe terenul de tenis și a etalat un joc sclipitor într-un meci pe care Serbia l-a disputat în fața Greciei în Cupa Davis.

Eliminat devreme la US Open și coborât pe locul 4 mondial, cel mai titrat tenismen din istorie a revenit pe teren cu o victorie clară, 6-0, 6-1, în Cupa Davis, în fața grecului Ioannis Xilas.

Câștigătorul a 24 de turnee de Mare Șlem a venit pentru Serbia să joace în Grupa Mondială I a Cupei Davis, iar aici a câștigat în doar 38 de minute împotriva jucătorului grec aflat pe locul 770 mondial.

ADVERTISING

Novak Djokovici a dus scorul la 2-0 cu Grecia în lupta pentru a fi una dintre cele 12 națiuni care vor concura în calificările ediției din 2025, pentru turneul final al Cupei Davis. Mai e nevoie de un singur punct pentru victorie.

Recent, Djokovici a câștigat aurul olimpic la JO 2024 de la Paris, cel mai mare vis al său pe care nu îl avea împlinit în tenis.

"Acesta este templul tenisului în această săptămână, altfel templul baschetului. Vă mulțumesc pentru că ne-ați făcut ziua mai frumoasă și ne-ați adus fericire tuturor. Aș dori să le mulțumesc în special părinților pentru că și-au adus copiii. Este cea mai frumoasă priveliște pentru noi. Sper că toți copiii și tinerii vor fi inspirați după ziua de astăzi să ridice o rachetă și să reprezinte Serbia. Încă o dată, vă mulțumesc", a spus Djokovici la finalul partidei, disputată în fața propriilor fani, în sala "Aleksandar Nikolic" din Belgrad.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!