Kelemen Hunor, despre cea mai serioasă problemă a României: Peste 20 de ani vom avea o țară mare, frumoasă, sigură și goală

Kelemen Hunor, despre cea mai serioasă problemă a României: Peste 20 de ani vom avea o țară mare, frumoasă, sigură și goală

Candidatul UDMR pentru funcţia de preşedinte al ţării, Kelemen Hunor, consideră că principala problemă a României este cea demografică. „Dacă continuăm trendul, peste 20 de ani vom avea o ţară mare, frumoasă, sigură şi goală”, spune Kelemen, subliniind că „dacă nu găsim un răspuns foarte, foarte bun la problemele demografice, putem construi câte autostrăzi vrem”, că nu vor exista beneficiari ai acestora.

„Problemele demografice sunt extrem de serioase. Nimeni nu vrea să vorbească despre aceste probleme. Dacă continuăm trendul, peste 20 de ani vom avea o ţară mare, frumoasă, sigură şi goală, fiindcă până astăzi au plecat peste cinci milioane de oameni din ţară şi trendul încă nu s-a oprit. Plus natalitatea e o problemă”, a afirmat Kelemen Hunor la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă,. 

ADVERTISING

El consideră că plecările masive din ţară şi scăderea ratei natalităţii înseamnă că România va avea probleme chiar mai repede de 20 de ani.

„Dacă nu găsim un răspuns foarte, foarte bun la problemele demografice, putem construi câte autostrăzi vrem, putem construi ce doriți dumneavoastră. Rămâne o problemă: şi unde vor fi cetăţenii, unde vor fi oamenii? Eu, când vorbesc de problemele demografice, chiar cred că e cea mai serioasă problemă”, adaugă liderul UDMR. 

El consideră și că rezolvarea acestei probleme ţine de neîncrederea între stat şi oameni. 

ADVERTISING

„Dacă ai bani, dacă ai firme, poţi să construieşti orice în lumea de azi, nu asta e problema. Dar pentru cine construieşti? Politica este pentru oameni, nu pentru autostrăzi”, mai afirmă Kelemen.

Acesta susţine că nu este şi „nu poate fi” un om politic de stânga, dar este un om empatic, care crede în dialog, în solidaritate şi în „căutarea binelui comun”.

Citește și: Kelemen Hunor despre șansele lui Mircea Geoană - independent și dezamăgirea Iohannis (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇