Cîțu îl cheamă pe Ciolacu la discuțiile cu agențiile de rating și are o propunere dacă refuză: Renunțăm la imunitate şi va raspunde penal cine minte

Cîțu îl cheamă pe Ciolacu la discuțiile cu agențiile de rating și are o propunere dacă refuză: Renunțăm la imunitate şi va raspunde penal cine minte

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, îl invită pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, să participe la discuțiile pe care le va avea în perioada următoare cu agențiile de rating și Comisia Europeană și să le prezinte programul de guvernare al social-democraților cu care candidează la alegerile parlamentare.

Cîțu spune că astfel Ciolacu va afla că propunerile PSD vor duce la scăderea ratingului de țară și la pierderea fondurilor europene.

Ministrul de Finanțe a mai precizat că va înregistra discuțiile și le va prezenta românilor concluziile agențiilor de rating și ale CE, pentru a putea decide pe cine votează la parlamentare.

ADVERTISING

”Domnule Ciolacu, este momentul să vă opriți. Nu mai e momentul să ne jucăm. E momentul să facem diferența între oamenii politici și oamenii de stat.

Urmează discuții foarte dure cu agențiile de rating și cu CE. Așa că am luat o decizie care poate să fie surprinzătoare, dar eu sper să o ascultați cu atenție și să îi dați curs.

Vă invit să participați, alături de mine, la aceste discuții cu CE și agențiile de rating. Acolo veți prezenta planurile dumneavoastră și veți afla ce implicații au pentru ratingurile de țară, pentru fondurile europene. Veți vedea că ceea ce propuneți dumneavoastră duce la scăderea ratingului de țară și duce la pierderea de fonduri europene. Și ca să fie totul transparent, vom înregistra aceste discuții, iar românii vor alege în consecință”, a declarat Cîțu într-o conferință de presă organizată luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul de Finanțe a subliniat că, în cazul în care Ciolacu refuză invitația, vine cu o altă propunere: Să renunțe amândoi la imunitatea pentru declarațiile politice publice referitoare la stabilitatea economică și, astfel, va răspunde penal cine mine.

”Dar dacă nu veți da curs acestei invitații, ați mai refuzat o invitație din partea mea, vin cu o altă propunere. Vă solicit imperios un exercițiu democratic. Eu, senatorul Florin Cîțu, dumneavoastră, deputatul Marcel Ciolacu, renunțăm la imunitatea pentru declarațiile politice publice referitoare la stabilitatea economică. Astfel, va răspunde penal cine minte. Aștept răspunsul dumneavoastră, domnule Ciolacu”, a precizat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Programul PSD de guvernare, crimă cu premeditare

Ministrul de Finanțe a criticat în termeni duri programul PSD de guvernare, afirmând că reprezintă o crimă cu premeditare.

Florin Cîțu spune că social democrații știu foarte bine că, dacă vor pune în aplicare măsurile din program, acestea vor duce imediat la o reducere a ratingului de țară și implicit la o creștere a sărăciei, dobânzi mai mari, inflație, șomaj.

”România trece printr-o perioadă dificilă, o criză economică și o criză sanitară. O mare parte, iar eu zic că cea mai mare parte din vină pentru ce vedem azi în România o are PSD. Astăzi sunt aici pentru a trage un semnal de alarmă, pentru că în perioada următoare urmează evaluări ale ratingurilor de țară, de la cele trei agenții de rating: Fitch, Moody's și S&P.

Toate trei vor prezenta aceste evaluări, pe baza a ceea ce se întâmplă azi în România, cu economia României, cu măsurile pe care le ia Guvernul, dar și cu ceea ce se poate întâmpla în viitor.

Anul acesta am vorbit aproape săptămânal cu agențiile de rating, cu CE, cu investitorii, cu partenerii noștri instituționali și am reușit să menținem ratingul de țară, să finanțăm deficitul bugetar la costuri cât mai mici. Toate acestea le-am făcut, deși am fost sub asediu continuu din Parlamentul României cu legi aprobate care aruncau în aer finanțele publice.

PSD a venit cu declarații publice, dar de două săptămâni există un document scris, care se va transforma în lege, este așa numitul program de guvernare al PSD. Este un program toxic de distrugere a economiei românești. Ceea ce propune PSD reprezintă o crimă cu premeditare asupra stabilității economice. PSD știe foarte bine care sunt elementele care vor duce imediat la o reducere a ratingului de țară și implicit la o creștere a sărăciei, dobânzi mai mari, inflație, șomaj. De aceea, spun că este o crimă cu premeditare ceea ce propune PSD”, a mai declarat Florin Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇