Elena Lasconi a făcut o facultate privată la Deva, dar în CV a trecut doar ASE-ul: "Am plâns pe stradă că am luat 4,75 la un examen"

Elena Lasconi a făcut o facultate privată la Deva, dar în CV a trecut doar ASE-ul: "Am plâns pe stradă că am luat 4,75 la un examen"

Liderul USR Elena Lasconi, candidat la preşedinţie, a urmat cursurile unei universităţi private, Universitatea Ecologică Deva. Dar în CV-ul oficial menţionează doar că a absolvit ASE Bucureşti, unde şi-a susţinut examenul de licenţă, în 2001.

Ea a explicat că nu a ascuns faptul că a urmat cursurile Universităţii Ecologice Deva, lucru pe care l-a afirmat şi într-un interviu, precizând că în CV se completează studiile superioare doar dacă sunt finalizate cu examenul de licenţă, pe care ea l-a susţinut la ASE Bucureşti.

ADVERTISING

Newsweek a relatat miercuri că Elena Lasconi a terminat Universitatea Ecologică, instituţie privată de învăţământ, la Deva, lucru pe care l-a ţinut secret şi că în 3 ani de studiu a avut media generală sub 7, iar la foarte multe materii a trecut cu media 5.

Lasconi a absolvit în 1990 Liceul Pedagogic "Sabin Drăgoi" Deva şi a obţinut licenţa la ASE Bucureşti în 2001.

Notele din timpul facultăţii le-a justificat prin faptul că muncea câte 16 ore pe zi şi era mamă singură.

ADVERTISING

”CV-ul meu de pe site-ul Primăriei Câmpulung nu este un CV Europass, am scris doar detaliile esențiale. Luna trecută am dat un interviu în revista Femeia și acolo am spus că am terminat facultatea în Deva și am dat licența la ASE, nu am ascuns nimic. Probabil că noi avem numai eminenți de se lansează asemenea atacuri.

Mie mi-a fost foarte greu să fac facultatea, aveam copil, munceam, chiar îmi cer scuze că nu am fost un copil de bani gata. Eu munceam câte 14-16 ore pe zi în Deva, ajungeam la ora 23 acasă, aveam un copil de crescut. Am muncit extrem de mult. Și m-am ambiționat să fac facultatea. Am avut profesori foarte exigenți.

ADVERTISING

Am plâns pe stradă la un moment dat că am luat 4,75 la un examen și că profesoara nu a vrut să îmi mai dea 25 de sutimi. A trebuit să repet examenul. Mi-a fost foarte greu în ultimii doi ani. M-am ambiționat și am vrut să dau licența la ASE. În 2001, când am luat licența, două treimi dintre studenți au picat, a fost un an foarte greu”, a declarat Elena Lasconi pentru Adevărul.

Candidata USR la alegerile prezidențiale a explicat și de ce au trecut 11 ani de când a absolvit liceul la Deva (1990) și până când a luat licența la ASE (2001).

”După ce am terminat liceul, m-am căsătorit, era o normalitate pe atunci. După care am rămas însărcinată și am adus-o pe lume pe Oana. După ce am divorțat, am ajuns la Pro TV la Deva și atunci am dat și la facultate, cu o durată a studiilor de cinci ani”, a mai precizat Elena Lasconi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇