Ciolacu crede că e „un pic” cam mult să fie comparat cu Winston Churchill

Ciolacu crede că e „un pic” cam mult să fie comparat cu Winston Churchill

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, la Cornu, că „e un pic cam mult” să fie comparat cu fostul premier britanic Winston Churchill.

„Nu am auzit, e un pic cam mult. E mult, e un politician de excepţie Churchill, cu toţii cităm din el. De exemplu, mai are o vorbă celebră. Cică ‘dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şi arunci cu pietre, nu mai ajungi niciodată la destinaţie'”, a afirmat Ciolacu.

Şeful Guvernului a fost, sâmbătă, într-o vizită la Şcoala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din comuna Cornu pentru a vedea stadiul pregătirii acesteia pentru noul an şcolar.

ADVERTISING

Reacţia sa vine după ce consiliera premierului, Victoria Stoiciu, a scris, pe 4 septembrie, pe reţelele sociale, în contextul discuţiilor despre media la examenul de Bacalaureat a şefului Guvernului, că „istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre, dar care au fost politicieni brilianţi", precum Churchill.

„Discuţiile astea despre note şi diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici.

Inteligenţa şi abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note şi gradaţii academice. Calitatea unui om politic se măsoară prin cât de bine reuşeşte să gestioneze complexitatea guvernării şi să reprezinte interesele cetăţenilor. Iar asta presupune cu totul alte abilităţi decât să excelezi la matematică sau gramatică.

ADVERTISING

Istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre, dar care au fost politicieni brilianţi şi au făcut diferenţa în destinul unor popoare. Unul dintre ei e Winston Churchill, care era un elev mediocru şi foarte problematic.

De asemenea, istoria abundă de politicieni cu studii universitare şi chiar doctorate, care şi-au condus popoarele către dezastre", a scris Victoria Stoiciu.

După multe ezitări, săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a spus că și-a găsit diplomele de bacalaureat și licență și a dezvăluit notele pe care le-a luat, într-o postare pe Tik Tok.

ADVERTISING

„Bacalaureatul l-am susținut acum 38 de ani, când am terminat liceul, l-am luat cu media 7:03. Iar dacă tot am căutat, am şi diploma de licenţă de la facultate, unde am susţinut examenul şi am luat media 9”, spune Ciolacu în înregistrare.

„Sper că lucrurile s-au lămurit, din acest moment, şi nu să vină cineva să mă întrebe ce culoare de pix am folosit acum 38 de ani sau ce tip de stilou am folosit. Mulţumesc tare pentru înţelegere”, spune premierul în final.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇