Șanse excelente pentru România să ajungă în a doua urnă valorică pentru CM 2026, după victoria cu statul Kosovo

Șanse excelente pentru România să ajungă în a doua urnă valorică pentru CM 2026, după victoria cu statul Kosovo

Victoria naționalei României cu statul Kosovo, la debutul campaniei de Nations League, în grupa a doua din Liga C, ne poate spori șansele în preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026.

România nu a mai fost la un Mundial din 1998, însă acum speră ca pe două fronturi să aibă șanse reale de calificare la World Cup-ul din America de Nord. Un front este Nations League, prin care ne putem obține un bilet la baraj, dacă vom câștiga grupa, celalalt este calea preliminariilor normale, care vor începe din martie 2025.

ADVERTISING

Preliminarii unde avem mari șanse de acum să fim în urna a doua la tragerea la sorți. Trupa lui Mircea Lucescu ocupă o poziție favorabilă (a șasea din 12 echipe) în urna 2 valorică, într-un clasament LIVE întocmit de către cei de la Football Meets Data.

Startul furibund din Kosovo, scor 3-0 la Priștina, ne dă aceste speranțe bazate pe cifre. Așa cum arată clasamentul de mai jos, România ocupă în acest moment locul 21 în clasamentul european, fiind în urna 2 valorică acum, având o șansă de 94 la sută de a și rămâne acolo, după cum susține portalul amintit mai sus.

Iar din algoritmul folosit, previzionând următoarele rezultate din Liga C, România are a cincea șansă dintre cele 12 potențiale echipe incluse în urna 2 să fie plasată la tragerea la sorți imediat în spatele celor 12 capi de serie.

ADVERTISING

Din aceleași calcule, la final de Nations League, Ungaria e văzută ca ultima echipă care ar mai prinde urna 2, emoții având și Turcia, Ucraina sau Austria, pentru a mai rămâne în aceeași urnă cu noi.

UEFA va avea la dispoziție 16 bilete pentru CM 2026 (în loc de 13, ca până în 2022). Câștigătoarele de grupe (12) merg direct la Mundial, plus alte 4 formații venite de pe ruta Nations League (câștigătoare de grupă, indiferent de Ligă, cu condiția să nu se afle între primele două clasate în grupele preliminare din calificările CM 2026).

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!