Decizie radicală luată de selecționerul statului Kosovo, după eșecul dur în fața naționalei României

Decizie radicală luată de selecționerul statului Kosovo, după eșecul dur în fața naționalei României

Naționala statului Kosovo a fost învinsă extrem de clar de echipa națională a României antrenată de Mircea Lucescu, scor 0-3 la Priștina.

Tehnicianul român s-a întors pe banca României după o pauză de 38 de ani și a condus tricolorii la o victorie magnifică, după goluri marcate de Drăguș, Man și Răzvan Marin, ultimul din penalti.

Antrenorul naționalei statului ex-iugoslav, Franco Foda (58 de ani) nu a suportat această înfrângere drastică și a ales să facă un lucru surprinzător. Foda nu s-a prezentat la conferința de presă oficială de după joc, dar nici la flash-interviurile din zona mixtă. O decizie care se întâlnește rar în fotbalul mare, la nivel de preliminarii sau competiții oficiale de tip UEFA sau FIFA.

ADVERTISING

Chiar presa din Kosovo a semnalat acest aspect absolut bizar: „Kosovo a pierdut cu România, scor 0-3. Așteptările erau mari înaintea acestui meci, ceea ce s-a văzut și în numărul fanilor prezenți. Desigur, criticile din partea presei sportive au fost mari după acest eșec, dar selecționerul reprezentativei din Kosovo a ales să le evite. Franco Foda a refuzat să stea față în față cu jurnaliștii după meci. Selecționerul naționalei noastre nu a apărut la interviuri și nici la conferința de presă. Singurul care a venit în fața camerelor a fost căpitanul Amir Rrahmani”, au scris cei de la Sport Ekspres.

Mircea Lucescu a tras concluziile după Kosovo - România 0-3: "I-am provocat să facă ce am vrut noi!”

Amir Rrahmani (30 de ani) a fost singurul kosovar care a oferit o reacție după eșecul naționalei sale: „0-3 acasă e jenant. Nu am vorbit nici eu în vestiar, nimeni nu se aștepta la asta. Să nu credeți că pentru noi este ușor, ne doare. Toți ne doream să reușim ceva măreț azi. Trebuie să vedem care e problema. Sunt schimbări în echipa noastră, apar jucători noi, iar acest lucru produce un efect, mai ales din punct de vedere al integrării”, a declarat Rrahmani, potrivit Koha.

ADVERTISING

Kosovo va evolua în deplasare luni în a doua etapă de Nations League, în Cipru, la Limassol.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!