Un șef din Poliție a vrut să scape de amenda de viteză prin ”metoda nevasta”

Un șef din Poliție a vrut să scape de amenda de viteză prin ”metoda nevasta”

Marius Badea, comisar-șef în cadrul IGPR, a fost oprit în Adjud pentru că circula cu 108 km/oră într-o zonă cu limita de 50 km/oră. Profitând de funcția sa, el i-a convins pe agenți să nu-l sancționeze și să aplice „metoda nevasta”, înregistrând amenda pe numele soției sale, care se afla cu el în mașină.

„În concret, în urma discuțiilor purtate, inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul verbal de contravenție pe numele soției inculpatului care se afla cu acesta în autoturism”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

Procurorii l-au acuzat de instigare la fals în declarații și abuz în serviciu, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

”Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

ADVERTISING

Inculpatului Badea Marius i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", mai transmite DNA.

Un caz similar a avut loc primăvara trecută, implicându-l pe Mihai Rus, șef al IPJ Cluj. Acesta a fost prins cu aparatul radar în timp ce conducea cu 120 km/oră pe un drum cu limită de viteză de 50 km/oră. Mihai Rus s-a înțeles cu agenții de poliție să completeze actele de contravenție cu datele soției sale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇