Ngezana, fundașul lui FCSB, integralist și lăudat de presă într-un meci al Africii de Sud din preliminarii

Ngezana, fundașul lui FCSB, integralist și lăudat de presă într-un meci al Africii de Sud din preliminarii

Fundașul central al celor de la FCSB, sud-africanul Siyabonga Ngezana (27 de ani), a revenit în echipa națională a țării sale și a fost integralist într-o partidă din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

Ngezana, titular incontestabil și la FCSB în ultima vreme, a jucat tot meciul într-o remiză a Africii de Sud, scor 2-2 acasă cu Uganda. Fundașul roș-albastru a început meciul temător și a luat un cartonaș galben în chiar minutul 9. Echipa sa a fost condusă cu 2-1 până în minutul 95, când Mbatha a egalat.

ADVERTISING

Pentru evoluția din meciul cu Uganda, Siyabonga Ngezana a primit nota 6,8 din partea celor de la Sofascore. Antrenorul Hugo Broos l-a rechemat recent pe Ngezana la națională după o pauză de 6 ani. Iar presa din țara natală a analizat acest meci pe larg: ”Africa de Sud a venit de la un gol în jos pentru a înscrie în prelungiri și a obține o remiză 2-2 cu Uganda în meciul lor de calificare la Cupa Africii pe Națiuni, vineri seara, pe stadionul Orlando. Bafana au dominat prima repriză, dar Cranes au marcat două goluri de la distanță, forțând gazdele să se mobilizeze în ultimele minute ale meciului. Africa de Sud s-a bucurat de câteva ocazii la început, piciorul drept educat al lui Oswin Appollis obligându-l pe Ismail Watenga, portarul Ugandei, să salveze de două ori. Bafana a presat în căutarea egalării, Siyabonga Ngezana fiind aproape cu o lovitură de cap după un corner”, au scris cei de la sabcsport.com.

Hugo Broos Brought SIYABONGA NGEZANA To Bafana Since 2018

Pentru Siyabonga Ngezana și naționala Africii de Sud urmează meciul cu Sudanul de Sud. 1.600.000 de euro este cota de piață a lui Siyabonga Ngezana, potrivit Transfermarkt.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!