Ciucă apreciază deschiderea lui Nicușor Dan și curtează dreapta: PSD poate fi învins

Ciucă apreciază deschiderea lui Nicușor Dan și curtează dreapta: PSD poate fi învins

Deşi se află în coaliţie guvernamentală cu PSD, Nicolae Ciucă susţine că apreciază deschiderea lui Nicuşor Dan şi REPER, dar şi a unor oameni din USR şi PMP, pentru o construcţie politică de dreapta.

„Există oameni de dreapta care au înţeles nevoia unui proiect comun al dreptei. Deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive.

Există deschidere şi din partea altor oameni, din PMP şi din USR.

PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru. Cu cât avem mai multe forţe alături de noi în campaniile care urmează, cu atât şansele sunt mai mari”, afirmă Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

El consideră că e necesară o discuţie pentru guvernarea locală a Capitalei, iar aceasta va avea loc în perioada următoare.

”În octombrie începe mandatul noilor administraţii locale şi bucureştenii trebuie să vadă o coerenţă în administrarea Capitalei pentru următorii 4 ani”, a explicat liderul PNL.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional, mai ales că, după rezultatele la ultimele alegeri, a constatat că electoratul este dispus să le acorde votul.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a declarat că guvernările de dreapta au fost întotdeauna mai bune pentru România decât cele de stânga, lucru care se vede inclusiv în modul în care s-au descurcat în privinţa PNRR Guvernul Ciolacu şi Guvernul Ciucă.

Primarul şi-ar dori o majoritate de dreapta în Parlament, dar explică faptul că nu prea mai este timp, întrucât calendarul electoral pentru alegerile parlamentare spune că alianţele se depun la Biroul Electoral până în 10 septembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇