Ciucă: Am lăsat calea deschisă dialogului cu Elena Lasconi. Nu cred că se mai poate întâmpla ceva

Ciucă: Am lăsat calea deschisă dialogului cu Elena Lasconi. Nu cred că se mai poate întâmpla ceva

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că a lăsat cale deschisă dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede că se mai poate întâmpla ceva.

„Este o poză la un moment dat, aşa s-a întâmplat de fiecare dată. Am discutat cu doamna Elena Lasconi, am lăsat în continuare cale deschisă dialogului. Până în momentul de faţă nu am primit niciun semnal, nici nu cred că se mai poate întâmpla ceva, pentru că am văzut deja de cu mult timp în urmă afişele de candidat la alegerile prezidenţiale.

Ca atare, dacă nu reuşim să punem laolaltă efortul comun pentru un proiect comun… De fiecare dată situaţia este volatilă şi, sigur, în politică orice, aproape orice se poate întâmpla", a declarat Ciucă, la TVR Info.

ADVERTISING

Întrebat dacă Elena Lasconi i-a propus o variantă de colaborare, el a arătat că nu s-a reuşit finalizarea scenariilor şi a adăugat că cei care realizează "igienizarea" sunt cetăţenii, referindu-se astfel la o afirmaţie a preşedintelui USR privind igienizarea PNL.

"Nu am reuşit să finalizăm scenariile. Am discutat, după aceea au fost acele recomandări şi public nu se cade aşa ceva. Când vine vorba de igienizare, nu cred că între partide se poate realiza igienizarea. Cei care realizează igienizarea sunt cetăţenii atunci când merg la vot", explicat liderul PNL.

ADVERTISING

Recent, șefa USR, Elena Lasconi, a declarat că, în cazul în care ajunge la Cotroceni, l-ar propune pe preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, pentru funcţia de premier.

Întrebată dacă ar fi de acord ca USR să semneze o înţelegere cu PNL, pentru susţinere în turul doi al alegerilor prezidenţiale, ea s-a declarat convinsă că preşedintele liberal, Nicolae Ciucă, ar semna un astfel de acord.

În replică, Nicolae Ciucă a declarat că Elena Lasconi a găsit o ”ancoră” pentru a se apropia de PNL prin anunţul său privind numirea liberalului Ilie Bolojan în funcţia de premier, în cazul în care va ajunge preşedintele României.

ADVERTISING

Iar vicepreşedintele liberalilor Robert Sighiartău a declarat ulterior că PNL nu ia în calcul să susţină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale candidatul USR sau alt candidat din zona dreptei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇