Timișoara: Medic de la Oncologie prins în flagrant cu 1.000 de euro. Alții luau șpagă miere sau bulion

Timișoara: Medic de la Oncologie prins în flagrant cu 1.000 de euro. Alții luau șpagă miere sau bulion

Au fost percheziţii de amploare miercuri la secţia de oncologie a Spitalului Municipal Timişoara. Mai mulţi medici sunt bănuiţi că au luat şpagă de la bolnavii de cancer, iar unul dintre doctori ar fi fost prins în flagrant cu 1.000 de euro. Şpaga putea fi în bani, miere sau bulion.

Ofiţerii DGA au făcut 9 percheziţii în Timişoara, la Spitalul Municipal şi la locuinţele cadrelor medicale.

Un medic de la Secţia de Chirurgie Oncologică a fost ridicat în urma unui flagrant. Asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica.

ADVERTISING

Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.

În faţa procurorilor, medicul ar fi susţinut că a primit banii de la o pacientă pentru a-i cumpăra acesteia medicamente şi diferite produse medicale în vederea unei viitoare intervenţii chirurgicale, susţine surse juridice.

Percheziţiile au avut loc şi la 7 locuinţe ale cadrelor medicale. Alte două au fost făcute la Spitalul Municipal Timişoara, in Camera de Gardă şi Ambulatoriu, precum şi la Secţia de Chirurgie Oncologică.

ADVERTISING

În total, cinci medici şi o asistentă medicală au fost ridicaţi şi duşi la audieri în acest caz, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Sunt cu toţii cercetaţi pentru că ar fi primit mită de peste 40 de ori, începând din luna aprilie. În unele cazuri, susţin sursele citate, au fost primite plicuri cu bani, iar în alte cazuri, borcane cu miere de albine sau bulion.

De asemenea, sursele citate afirmă că niciunul dintre cei 5 medici şi asistenta medicală, cercetaţi în dosarul de luare de mită, nu ar fi condiţionat actul medical de primirea banilor sau a produselor.

ADVERTISING

La aceeaşi secţie de Chirurgie Generală Oncologică, în anul 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru luare de mită. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior fusese chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara.

În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timiş în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată.

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇