Maia Sandu are Covid și nu va participa la evenimentele dedicate Zilei Independenței

Maia Sandu are Covid și nu va participa la evenimentele dedicate Zilei Independenței

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu are Covid-19 şi se va afla în izolare în următoarele zile, astfel că şefa statului nu poate participa la evenimentele consacrate Zilei Independenţei Republicii Moldova, care au loc la Chişinău.

Anunţul a fost făcut chiar de Maia Sandu, într-o transmisiune live pe Facebook.

„Eu, din păcate, am luat Covid şi nu voi putea participa la evenimentele publice de astăzi şi de mâine. Eu mă simt bine, nu am alte simptome decât că sunt puţin mai obosită decât altădată. Dar pentru a nu crea riscuri pentru altă lume voi sta izolată în următoarele câteva zile.

ADVERTISING

Vreau să vă rog şi pe dvs să fiţi atenţi, Covid-ul nu a dispărut. Atunci când observaţi că aveţi simptome, verificaţi, faceţi teste, discutaţi cu medicul dvs”, şi-a îndemnat concetăţenii preşedinta Maia Sandu.

Publicată de Maia Sandu pe Luni, 26 august 2024

Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei la 27 august. Cu această ocazie, Republica Moldova urma să fie vizitată de preşedinţii celor trei ţări baltice: Alar Karis – preşedintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs – preşedintele Letoniei; şi Gitanas Nausėda – preşedintele Lituaniei, care nu se vor mai putea întâlni cu preşedinta Maia Sandu.

ADVERTISING

Cel mai probabil, ei vor fi primiţi de premierul Dorin Recean şi de Igor Grosu, preşedintele Parlamentului.

În Chişinău, cazurile de infectare cu virusul Covid-19 au devenit mai frecvente. Potrivit autorităţilor, situaţia este sub control, însă medicii recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de precauţie. Cea mai importantă dintre ele este purtarea măştilor în locurile publice şi, în special, în instituţiile medicale.

Cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, sărbătorită anual pe 27 august, la Chişinău vor avea loc concerte timp de trei zile, organizate de Guvern.

ADVERTISING

În perioada 26-28 august, Piaţa Marii Adunări Naţionale găzduieşte spectacole cu artişti renumiţi atât locali, cât şi internaţionali, scrie NewsMaker.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇