Gică Hagi, discurs furibund: "Ce ne așteaptă? Groapa"

Gică Hagi, discurs furibund: "Ce ne așteaptă? Groapa"

Gică Hagi a avut un discurs furibund, nemulțumit de situația în care a ajuns fotbalul românesc.

Hagi spune că fotbalul românesc se îndreaptă spre groapă, din cauza lipsei de finanțare.

"Noi trebuie să învățăm și să mergem pe acel drum. Dacă nu mergem pe acel drum, nu mai comentați la televizor, să nu mai zicem că vrem în Europa. Să tăcem, să-l luăm pe nu, nu se poate, nu avem, nu există.

Ce ne așteaptă? Groapa! Din păcate, mesajele cam astea sunt în România în ultimii 10-15 ani. Pentru mine, pe direcția mea din fotbal, cam asta am văzut”, a declarat Gică Hagi, citat de Fanatik.

ADVERTISING

Apoi, Hagi a făcut o comparație între finanțarea fotbalului cu alte cea a handbalului, dar și cu țările din jur.

„Muncesc, particip și e dureros. Vrem să mergem în Europa noi care am fost în fotbal. N-au nimic în plus față de noi, au ceva în tot ce înseamnă formare, educare și mental. Ei ne bat mental. Trebuie să fie proiect la nivel național, pentru România și pe direcția fotbal. Nu doar pentru celelalte discipline, nu? Celelalte sunt susținute, nu? Nu sunt susținute celelalte? Bani de bani. La handbal se plătesc salarii ca în Europa. Mai mari, printre cei mai buni și suntem în Champions League acolo, nu? Vedeți? La fotbal de ce nu facem?

ADVERTISING

V-am dat încă una, Hagi când vorbește trebuie să dea o direcție, o analiză. De ce la fotbal bugetul e mai mic față de cei de lângă noi, nu vorbim de Big Four. Vine valul peste noi și ce să facem? Dar copiii noștri sunt la fel ca ai lor. Avem jucători, dar trebuie formați, educați, crescuți, mental să fie sus. Trebuie investit în academii prima oară și după aceea în echipa mare, buget”, a mai spus Gică Hagi.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!