Ziua 913: Bombardament puternic în Insula Șerpilor. 115 prizonieri eliberați. Rusia are nevoie de 50.000 de militari (Video)

<span style="color:#990000;"><span style="color:#990000;">Ziua 913</span></span>: Bombardament puternic în Insula Șerpilor. 115 prizonieri eliberați. Rusia are nevoie de 50.000 de militari (Video)

În ziua 913 de război rușii au bombardat puternic Insula Șerpilor. Patru rachete cu încărcătură de 1.000 de kg fiecare au fost lansate din Marea Neagră.

În plus, forțele ruse au atacat nouă așezări din regiunea Zaporojie de peste 300 de ori în ultima zi, inclusiv cu 132 de drone, a anunţat Ivan Fedorov, șeful Administrației militare a regiunii.

De cealaltă parte, avem un nou atac cu drone al ucrainenilor care a provocat un incendiu în regiunea Voronej din Rusia.

Şi în Rostov, în orașul Proletarsk, arde de câteva zile un depozit de produse petroliere pentru armata rusă, iar guvernatorul a decretat că evenimentele publice în aer liber sunt de acum interzise.

În ultimele luni, forțele ucrainene au lansat o serie de lovituri cu drone menite să distrugă infrastructura militară și industria petrolieră a Rusiei.

În schimb, în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski spune că forţele sale împing „treptat” trupele ruse din regiunea Harkov şi a confirmat că 115 soldați ucraineni au fost aduși înapoi din captivitatea rusă.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare lui Zelenski de Ziua Independenţei Ucrainei, în care a reafirmat angajamentulul României de a continua sprijinul multidimensional până la victoria finală.

ADVERTISING

UE nu recomandă trimiterea de instructori militari în Ucraina. În schimb, Comisia Europeană a respins cererea Ungariei şi a Slovaciei, amicele Kremlinului, de a declanşa o procedură de consultare de urgenţă cu Ucraina din cauza sancţiunilor impuse Lukoil.

Ce se întâmplă în Rusia

  • Atac cu dronă la Voronej - Unitățile rusești de apărare aeriană au distrus mai multe vehicule aeriene fără pilot (UAV) deasupra regiunii Voronej, a informat guvernatorul regional Aleksandr Gusev. Căderea resturilor de dronă a provocat un incendiu și „detonarea obiectelor explozive”. Canalul rus Telegram Astra a raportat că explozia a avut loc la un depozit de muniții din Ostrogojsk. Nu au fost raportate victime, iar serviciile de urgență lucrează la fața locului, a spus Gusev.
  • Interdicţie la evenimente publice - Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a decretat că evenimentele publice în aer liber sunt de acum interzise în regiune, fără a preciza motivul. Potrivit lui Golubev, sunt permise evenimentele programate la interior, dar trebuie luate măsuri sporite de securitate.
  • Rusia are nevoie de 50.000 de militari - Rusia va avea nevoie de 15 până la 20 de brigăzi sau de cel puțin 50.000 de militari pentru a îndepărta Forțele Armate ucrainene din teritoriile ruse pe care armata ucraineană le-a ocupat în timpul ofensivei din regiunea Kursk. Aceste evaluări ale oficialilor anonimi americani sunt date de The New York Times. Acum, armata rusă nu are un număr suficient de forțe în zonele de frontieră, notează publicația. În același timp, Ucraina, potrivit The New York Times, a implicat în operațiune aproximativ 10.000 de militari.
  • Foc nedomolit - Amintim că în regiunea Rostov, în orașul Proletarsk, arde de câteva zile un depozit de produse petroliere pentru armata rusă. În ciuda eforturilor de a-l domoli, focul s-a intensificat, cuprinzând acum 22 de rezervoare. În plus, focul s-a mutat în oraș. Un localnic a filmat un tren cu rezervoare de combustibil care circula în apropierea flăcărilor. Este însă alt incendiu, de vegetaţie.
  • Steagul sus - Soldaţii ucraineni au ridicat steagul la Lebedevka, regiunea Kursk.

Evoluţia în Ucraina

  • Atac masiv pe Insula Şerpilor - Rușii au lansat un bombardament puternic asupra Insulei Șerpilor. Patru rachete masive Kh-22 (cu încărcătură de 1.000 de kg fiecare) au fost lansate de bombardierele strategice Tupolev Tu-22, din Marea Neagră, anunţă Comandamentul Sud al Aviației ucrainene, care mai precizează că “inamicul a lovit și regiunea Herson cu bombe aeriene ghidate”.
  • 132 de drone în Zaporojie - Forțele ruse au atacat nouă așezări din regiunea Zaporojie de peste 300 de ori în ultima zi, inclusiv cu 132 de drone, a anunţat Ivan Fedorov, șeful Administrației militare a regiunii.
  • "Împingem armata rusă afară din Harkov" - Președintele Volodimir Zelenski spune că forţele ucrainene împing „treptat” trupele ruse din regiunea Harkov. Declarația lui vine după ce Brigada a 3-a de asalt a lansat un contraatac în regiunea Harkov și a avansat cu aproape doi kmp în zona de front cu o zi înainte "Împingem armata rusă afară. Treptat. Invadatorul nu va cuceri Harkov și nu ne va cuceri Ucraina", a spus Zelenski, care a numit Harkovul „un oraș eroic”.
  • Atac la Krivoi Rog - Trupele ruse au atacat azi-noapte districtele Krivoi Rog și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, un incendiu a cuprins o casă şi o femeie a fost rănită la Zelenodolsk, anunţă Serhii Lysak, șeful Administrației militare a regiunii Dnipropetrovsk.
ADVERTISING

Alte informaţii relevante

  • 115 prizonieri înapoi acasă - Președintele Zelenski a confirmat că 115 soldați ucraineni au fost aduși înapoi din captivitatea rusă. Printre cei astfel scăpaţi se numără soldați din Garda Națională, armată, marină și Serviciul de Stat al Grăniceri. "Ne amintim de toți. Îi căutăm și depunem toate eforturile pentru a-i aduce înapoi pe toți", a spus Zelenski. Președintele a mulțumit echipei sale și "partenerilor din Emiratele Arabe Unite, pentru că ne-au adus oamenii înapoi acasă”.
  • UE nu recomandă trimiterea de instructori militari în Ucraina - Instruirea trupelor ucrainene de către statele membre trebuie să fie mai bine adaptată la nevoile Kievului, consideră serviciul diplomatic al Uniunii Europene (UE), care s-a abţinut să recomande trimiterea de instructori militari în ţara devastată de război, potrivit unui raport publicat sâmbătă de săptămânalul german Welt am Sonntag. „Este esenţial ca formarea soldaţilor din forţele armate ucrainene să se axeze pe echipamentele pe care le vor utiliza în luptă”, se arată în analiza programului de formare a trupelor ucrainene (EUMAM), care precizează că miniştrii europeni ai Apărării vor discuta acest subiect săptămâna viitoare.
  • Ungaria şi Slovacia, lovite de UE - Comisia Europeană a respins cererea Ungariei şi a Slovaciei de a declanşa o procedură de consultare de urgenţă cu Ucraina din cauza sancţiunilor impuse de Kiev producătorului rus de petrol Lukoil. "Serviciile Comisiei au ajuns la concluzia preliminară că nu par să se justifice consultări de urgenţă", a declarat un purtător de cuvânt. Comisia nu are indicii că sancţiunile Ucrainei au provocat un risc pentru securitatea europeană şi aprovizionarea cu energie, întrucât petrolul rusesc continuă să curgă prin oleoductul Drujba care leagă Rusia, via Ucraina, cu Cehia, Slovacia şi Ungaria.
  • Iohannis îi scrie lui Zelenski - Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat aprecierea pentru curajul şi rezilienţa forţelor armate şi civililor ucraineni în lupta pentru apărarea independenţei, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Ucrainei., în scrisoarea adresată preşedintelui Volodimir Zelenski cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei. De asemenea, a reafirmat angajamentul ferm al României de a continua sprijinul constant, predictibil şi multidimensional până la victoria finală a Ucrainei, precum şi mai departe în procesul de reconstrucţie şi integrare europeană.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇