Guvernul va scoate trenurile cu hidrogen din PNRR - banii s-ar putea duce la autostrăzi

Guvernul va scoate trenurile cu hidrogen din PNRR - banii s-ar putea duce la autostrăzi

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de la Bruxelles, că cele „360 milioane de euro pentru trenurile cu hidrogen”, prevăzute în PNRR, vor fi transferate pentru cofinanțarea necesară fondurilor accesate pentru autostrăzi.

Pentru că nu există trenuri cu hidrogen care să fie cumpărate, a spus prim-ministrul.

„Vom avea o renegociere. Ministrul își asumă. E ăla cu trenurile cu hidrogen.

Ați văzut vreunul în Europa, în lume, vreun tren cu hidrogen?

ADVERTISING

A ținut Grindeanu licitația de trei ori. Nu s-a prezentat nimeni.

De ce? Pentru că nu există niciun tren cu hidrogen. Asta au trecut în PNRR. Normal că acum domnul ministru Câciu a cerut ca acei bani, 360 milioane de euro pentru trenurile cu hidrogen, să îi prindă pentru cofinanțări la autostrăzi.

Lucrăm cu materialul clientului”, a declarat premierul Ciolacu, după o discuție cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Decizia vine după mai multe licitații eșuate pentru achiziția de trenuri pe hidrogen.

ADVERTISING

Anul trecut, licitația pentru 12 trenuri pe hidrogen a fost anulată, întrucât a fost depusă o singură ofertă, cea a Alstom, care a fost respinsă ca neconformă. La o altă licitație nu s-a prezentat nimeni, companiile solicitând separarea achiziției trenurilor de cumpărarea de vehicule şi mentenanţă.

Oficialii se contrazic în privința destinației și a stadiului negocierii transferului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea însă, în urmă cu două săptămâni, că fondurile pentru achiziția trenurilor pe hidrogen ar putea fi transferată de la PNRR la Fondul de Modernizare.

ADVERTISING

Citeşte mai departe despre cum Guvernul va scoate trenurile cu hidrogen din PNRR – cele 360 de mil. de euro ar putea fi redistribuite pentru autostrăzi pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇