Patrick Mouratoglou intervine în cazul Simonei Halep: "Am fost extrem de șocat"

Patrick Mouratoglou intervine în cazul Simonei Halep: "Am fost extrem de șocat"

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea și a publicat un mesaj manifest în cazul în care mai multe voci au susținut că Simona Halep a avut parte de un tratament discriminatoriu.

Comparația dintre modul în care ITIA a gestionat cazul de dopaj al Simonei Halep și cel al liderului clasamentului ATP, Jannik Sinner, continuă să stârnească polemici.

A venit rândul lui Patrick Mouratoglou să se declare șocat de faptul că două cazuri asemănătoare au fost tratate diferit. Francezul evidențiază că, în timp ce ITIA a încercat din răsputeri să-i distrugă cariera Simonei, cu Jannik Sinner tratamentul a fost radical diferit și s-a păstrat o tăcere totală.

ADVERTISING

"Cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru. Când am auzit marţi despre situaţia lui Jannik Sinner, am fost extrem de şocat. După ce a avut de suferit Simona Halep, cum a putut să iasă atât de diferit? Nu am de gând să spun că este vinovat de ceva. Evident că nu. Faptul care trebuie subliniat este că există un dublu standard - că doi jucători aflaţi în aceeaşi situaţie sunt trataţi în mod opus - şi acest lucru este greşit. Regulile ar trebui să se aplice tuturor.

În cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv la o rată mai mare decât cea minimă a substanţei, ITIA a decis să facă totul public. Pentru un alt jucător, a păstrat secretul. De ce? Nu are absolut niciun sens. Cred că modul în care ITIA a gestionat cazul lui Jannik este cel corect pentru că, până când nu i se dovedeşte vinovăţia sau nevinovăţia, nu cred că ar trebui să fie făcut public. Pentru că, la urma urmei, răul este făcut şi este foarte greu să îţi revii după aceea

ADVERTISING

Dacă Jannik nu a făcut nimic, nu ar trebui să fie făcut public. Acest lucru contribuie la o mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal. Fie că este vorba de un bărbat sau de o femeie, cazurile ar trebui să fie tratate la fel. Cred că acesta este un lucru cu care toată lumea este de acord, cu atât mai mult într-o chestiune atât de importantă", a spus Mouratoglou, conform News.ro.

De asemenea, francezul explică și faptul că adevărata nevinovăție a fost demonstrată de Simona în față unui tribunal autentic, TAS.

"Ei bine, NU este un tribunal (locul în care Sinner a demonstrat lipsa de culpă directă - n.red.). Practic, este doar o companie privată angajată de ITIA. Adevăratul tribunal este TAS, cel la care a mers Simona Halep, cel care a constatat că nu era vinovată după o anchetă reală şi un schimb real de opinii. Ceea ce au numit ei tribunal aici este, practic, doar ei şi ei înşişi, făcând testul, luând decizii cu privire la jucător (suspendare sau nu) şi apoi concluzionând cu piesele pe care le au ei. În final, practic l-au suspendat şi i-au ridicat suspendarea la câteva zile distanţă.

ADVERTISING

Simona a fost suspendată provizoriu, i s-a refuzat apelul luni de zile, apoi suspendată din nou, iar în final a putut merge la TAS pentru a fi declarată nevinovată. Totul în public încă de la început. În general, cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru într-un mod semnificativ, dar dăunează şi jucătorilor profesionişti de tenis care au fost victimele acestui tratament incorect", a mai spus Mouratoglou.

ITIA l-a exonerat pe numărul 1 mondial din tenisul masculin, Jannik Sinner, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la o substanță interzisă (un steroid anabolic numit Clostebol) în luna martie.

Potrivit ITIA, substanța a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Sinner a rămas fără punctele din clasament și a trebuit să dea 300 de mii de dolari înapoi, bani obținuți în urma calificării.

Vestea a stârnit o adevărată furtună în lumea tenisului, în condițiile în care se pot observa standarde diferite. Mai mulți jucători acuză standarde diferite, deoarece Sinner ar fi fost iertat pentru că e pe primul loc în lume.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!