Discursul lui Marius Șumudică după ce a semnat cu Rapid: Promisiunile antrenorului

Discursul lui Marius Șumudică după ce a semnat cu Rapid: Promisiunile antrenorului

Noul antrenor al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a afirmat, miercuri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că reîntoarcerea „acasă” reprezintă cel mai frumos moment din cariera sa.

„Sunt clipe pe care probabil că le trăieşti rar în viaţă, m-am întors acasă. Am avut o surpriză, pentru am găsit un club foarte bine structurat, cu oameni care îşi fac treaba foarte bine pe fiecare palier şi antrenorul are liniştea de a se ocupa doar de partea tehnică şi de a pregăti echipa astfel încât rezultatele să fie pozitive. Mă bucur. E una dintre cele mai frumoase zile din cariera mea profesională, pentru că ajung la clubul pe care îl iubesc, la care am avut cele mai mari performanţe ca jucător şi nu am ascuns niciodată dorinţa de a performa şi ca antrenor. Îmi doresc din suflet ca rezultatele să vorbească, asta este cel mai important, pentru că de foarte multe ori vorbim mult şi facem puţin. Mulţumesc domnului Şucu şi domnului Angelescu pentru că nu a fost uşor să ţii un club că acesta, este foarte greu. Avem tot ce ne trebuie pentru a face performanţă. Din momentul de faţă rezultatele vor vorbi. Eu vreau să vorbesc mai puţin şi mai mult să vorbesc pe teren. E un timp foarte scurt, dar nu trebuie să ne găsim alibiuri, trebuie să scoatem maximum până la cele două meciuri ale echipei naţionale. Trebuie să ne cunoaştem mai bine şi să ne punem la punct partea fizică”, a declarat Şumudică.

Tehnicianul a precizat că are ca obiectiv în primă fază calificarea în play-off-ul Superligii, după care ţinta se va schimba.

„Este o senzaţie unică, ca atunci când te întorci după o perioadă lungă când lucrezi în străinătate şi te întorci, te simţi bine alături de cei cu care lucrezi. Trebuie să înţeleagă toată lumea că suntem un tot unitar, singur nu poţi să răzbaţi. Ultimii şapte ani eu am activat în străinătate, cu excepţia celor câteva etape de la CFR Cluj. Am găsit un club bine organizat, nu mai există scuze nici din partea staffului, nici din partea jucătorilor. Trebuie să existe o ascensiune şi asta pică pe umerii mei. Cu siguranţă îl veţi vedea pe acelaşi Şumudică în sensul de agresivitate, de motivaţie, de ceea ce înseamnă relaţia cu jucătorii şi sper ca într-un final rezultatele să fie pe măsură. În privinţa obiectivului, l-am stabilit împreună cu acţionarul principal. Obiectivul meu este calificarea echipei în play-off-ul competiţiei, să fim între primele şase, după care vom vedea. În opinia mea, pentru că am această experienţă, în momentul în care începe play-off-ul este un alt campionat. Mai avem 24 de jocuri din care trebuie să scoatem maximum, pentru ca la finalul acestui calup să ne aflăm între primele şase. După care putem vorbi despre noul obiectiv”, a declarat acesta.

ADVERTISING

Cum le-a răspuns suporterilor

Şumudică nu a vrut să comenteze mesajele transmise de suporteri, la meciul cu Dinamo, extrase din declaraţii ale sale mai vechi, cerându-le scuze acestora dacă a greşit.

"Este ceva ce mi-am dorit foarte mult şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, uite că s-a realizat. Referitor la acele bannere eu îmi cer scuze suporterilor dacă în anumite momente am greşit faţă de ei, dorindu-mi foarte mult să ajung aici, şi dragostea pentru Rapid te face să şi greşeşti. Eu nu am văzut niciun mesaj jignitor la adresa mea, au fost nişte mesaje sustrase din context din unele declaraţii pe care eu le-am dat. Dacă eu am greşit, îmi cer scuze, dar eu niciodată nu am jignit un suporter rapidist şi nu o voi face, pentru că sunt familia mea. Poate sunt perceput ca un om impulsiv, dar eu nu sunt aşa, eu mă transform doar când sunt pe teren. Eu sunt aşa pentru că de aici îmi câştig pâinea. Eu le transmit suporterilor că din punctul meu de vedere nu am nicio problemă cu absolut nimeni. Ştiu că sunt şi oameni care te plac şi care nu te plac, dar eu nu am niciun fel de problemă cu absolut nimeni şi sunt ferm convins că împreună vom ridica Rapidul acolo unde îi este locul. Ăsta este targetul meu şi dacă eu nu voi face asta nu-l voi aştepta pe domnul Şucu să-mi spună 'Şumudică, du-te!'. Nu, voi pleca eu şi îmi iau acest angajament, dacă nu îmi voi realiza obiectivul, nu voi aştepta ca domnul Şucu să-mi spună că nu vom mai lucra împreună. Eu am venit din dragoste şi pentru rezultate. Dragostea o lăsăm deoparte la un moment dat, pentru că rezultatele vorbesc şi dacă nu vor apărea eu voi fi primul care va ridica mâna şi voi spune că nu sunt compatibil cu acest club. În momentul în care nu ai rezultate, trebuie să te duci pe un alt drum", a completat acesta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇