Aryna Sabalenka și Jannik Sinner au triumfat la Cincinnati

Aryna Sabalenka și Jannik Sinner au triumfat la Cincinnati

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka, numărul trei mondial, a câştigat turneul WTA 1.000 de la Cincinnati, dotat cu premii totale de 3.211.715 dolari, după ce a învins-o pe americanca Jessica Pegula, cu 6-3, 7-5, în finala desfăşurată luni, transmite AFP.

Pentru Sabalenka acesta a fost al 15-lea său titlu din carieră, obţinut cu o săptămână înainte de US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului.

Meciul a fost aproape într-un sens unic, Sabalenka sufocându-şi adversara, după ce duminică trecuse în semifinale de marea sa rivală, poloneza Iga Swiatek, liderul mondial.

ADVERTISING

Sabalenka, 26 ani, care a jucat prima sa finală în Ohio, nu a participat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pegula, victorioasă în urmă cu o săptămână în turneul WTA 1.000 de la Toronto, s-a înclinat la Cincinnati după o oră şi 15 minute de joc.

Sabalenka nu a pierdut niciun set în parcursul său de la Cincinnati şi are acum 5-2 în duelurile cu Pegula. Belarusa va aborda turneul US Open, care va debuta pe 26 august, de pe locul secund în clasamentul WTA, făcând rocada cu Coco Gauff.

Pe tabloul masculin, tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, şi-a încheiat pregătirea pentru US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, cu un titlu câştigat luni la turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Statele Unite), dotat cu premii totale de 6.795.555 de dolari, după ce l-a învins în finală pe americanul Frances Tiafoe, cu 7-6 (7-4), 6-2.

ADVERTISING

Sinner (23 ani) a trecut cu bine peste eliminarea din sferturile turneului de la Montreal, în urmă cu nouă zile.

După un prim set strâns, câştigat în tiebreak, Sinner a făcut diferenţa prin serviciul său, impunându-se după o oră şi 36 de minute, acesta fiind al treilea său turneu ATP Masters 1.000 din palmares, după cele de la Toronto (2023) şi Miami (2024).

Sinner, care la începutul anului a cucerit primul său titlu de Mare Şlem, are acum 15 trofee în palmares.

Tiafoe, care a disputat în premieră o finală de categoria ATP Masters 1.000, nu a reuşit să îl imite pe celebrul său compatriot Andy Roddick, ultimul american care a câştigat trofeul la Cincinnati, în 2006.

ADVERTISING

Turneul US Open va debuta pe 26 august, la arenele Flushing Meadows din New York, urmând să se încheie pe 8 septembrie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!