Tokio se pregătește pentru taifunul Ampil. 10.000 de locuințe evacuate și zboruri anulate (Video)

Tokio se pregătește pentru taifunul Ampil. 10.000 de locuințe evacuate și zboruri anulate (Video)

Japonia a oprit la sol sute de zboruri şi a recomandat evacuarea a 10.000 de locuinţe vineri, în unele zone de lângă Tokio, după ce un taifun puternic a provocat întreruperi de curent şi este aşteptat să se îndrepte spre regiunea de est a regiunii Kanto, care include capitala.

Taifunul Ampil este catalogat drept „foarte puternic” de către Agenţia de Meteorologie a Japoniei (JMA). Agenţia are două categorii superioare – „foarte puternic” şi „violent”, relatează Reuters.

Ampil are viteze ale vântului de 45 de metri pe secundă, cu rafale maxime de 60 de metri pe secundă (216 km/h), potrivit JMA.

ADVERTISING

„Se aşteaptă că regiunea Kanto va experimenta vânturi puternice care ar putea provoca răniri de la elementele de construcţie smulse sau chiar să răstoarne camioanele în mişcare”, a avertizat JMA pe site-ul său.

Oraşul Mobara din prefectura Chiba a dat un ordin de evacuare pentru aproximativ 18.500 de locuitori, în timp ce alte zeci de oraşe au deschis centre speciale de evacuare şi au recomandat evacuarea voluntară.

ADVERTISING

Peste 2.000 de gospodării din zona Kanto au fost afectate de întreruperi de curent. ANA Holdings a anunţat că va anula 281 de zboruri interne şi 54 de zboruri internaţionale programate să plece sau să sosească vineri, afectând aproape 70.000 de pasageri.

Japan Airlines intenţionează să anuleze 281 de zboruri interne şi 38 de zboruri internaţionale, care afectează aproximativ 50.000 de pasageri.

Toate serviciile de mare viteză „Shinkansen” între Tokio şi centrul industrial al Japoniei Nagoya sunt, de asemenea, anulate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇